Her kjøper du spire-frø (for spising)

Spirer er godt å spise, enkelt å lage, og sunt. Det er dessuten ekstremt tilfredsstillende å følge med på de små spirene mens de vokser, det går jo så fort! Og nå midt på vinteren er det ekstra herlig med voksekraft og nytt liv 😀

Du finner frø for spiring på hagesenterene og andre butikker med stort utvalg av frø, de står ofte sammen med grønnsaksfrøene. Men om du vil ha riktig godt utvalg så er det nettet som er den beste kilden. Så, her er et knippe nettbutikker med godt utvalg. De fleste har både frø og noe spireutstyr.

.

Lurer du på hvordan spire? Jeg har en par bloggposter jeg vettu:
Generelt om ulike måter å spire spirer
Hvordan spire alfaalfa (og annet i spireglass)
Hvordan spire erteskudd og andre microgreens.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Ikke helt lett å få tak i spirefrø her jeg bor (Kongsberg )Plantasjen burde jo ha men der var det spireutstyr!! Men ikke frø. Mestergrønn har heller ikke. Er det bare på nett en får tak i det tro ?

    • Dersom du ikke finner på dine lokale hagesentra, så er det nok nett som er beste kilden ja. Men frø er _Veldig_ trivelig å handle på nett! De tåler jo fint å sendes. Du kan forresten spørre på Helios, om dere har det der du bor, de kan ha spirefrø, kanskje. Men ring de da, så slipper du kjøre bom.

  2. Er det egentlig noen forskjell på spirefrø og andre frø? Er ikke brokkolifrø det samme som brokkolispirefrø?

    • I utgangspunktet ja, men når jeg spurte en produsent så var svaret at det er forskjell i hvordan frøene behandles, og da primært i hygiene. Husker akkurat nå ikke akkurat hvorfor spirefrø var å anbefale til spiring, men det er ikke noe som ehlst problem å så spirefrø til planter ((og spirefrø er faktisk billigere enn frø-frø).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips