Sommerfuglene og jeg er enig, kjempeverbena må vi ha!

Det er jo ikke alltid ting går helt som planlagt i en hage. Av og til er det naturen som er vrang, av og til er det hageeieren som er glemsk 😉 Det siste er grunnen til at jeg må så kjempeverbena i år, for selv om jeg hadde en flott krukke med kjempeverbenaplanter i fjor sommer, så har jeg nok ikke det til våren, for den krukken ble aldri tatt inn….

Ikke noe problem det, jeg har sådd kjempeverbena før jeg, men det hadde nå vært kjekt å slippe da. Men, det er ingen vei utenom. Etter mange års lunken innstilling til planten så fikk jeg dilla i fjor sommer, og nå er den altså på Må-ha-lista mi. Kjempeverbena har nemlig en høyde og en letthet som gjør den artig å kombinere med de andre krukkene, en må bare passe på å toppe planten og plante litt tett slik at det blir mange blomster»spir».
At den i tillegg er høyt elsket av både humler og sommerfugler er jo ikke akkurat noen ulempe!

* Hvordan så kjempeverbena
* Lær mer om planten

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Verbena er en flott plante, og som du sier; ingen ulempe at sommerfuglene liker den. Åååå, nå kjenner jeg at jeg lengter veldig til sommeren!

  2. Kjempeverbena var vakre planter, mine må nok plantes tettere i år. Elles har årets frø kommet i kjøleskapet.

    Ha en fin dag Anne!

    • Det er gull å plante de tett. Og så må de toppes, gjerne flere ganger (dvs at du topper sideskuddene også), det lønner seg veldig! Toppene kan bli stiklinger dessuten.

  3. Jeg har hatt kjempeverbena noen år og jeg tar inn noen av plantene om høsten. Når den begynner å vokse inne eller i drivhuset om våren er det fint å ta stiklinger. Må ha den hvert år 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her