Fantastisk burgunder-lilla vårbed

I april 2014 var jeg på en vidunderlig ferie i England. Hovedfokus på turen var (foruten å kose seg) å få sett noen av Englands mange ikoniske hager.

En av hagene vi besøkte lå rundt Sudley Castel i Costwolds. Dvs syd-England. Deler av hagen var virkelig flott, men så tidlig som vi var der i sesongen så var det litt kjedelig mellom de bitene… Hagen fantastisk og absolutt verdt et besøk, men ikke tidlig vår, da er det mange andre hager som heller bør prioriteres.

Men det var altså en par spektakulære bed der, som det jeg viser i dag. Hagen var delvis fargetematisert, og akkurat dette bedet gikk som du ser i burgunder-lilla-rosa med noe blått. Det var rett og slett et imponerende syn, dramatisk fargevalg mot en vakker historisk bygning. Og perfekt match med antrekket mitt 😉

purpur-lilla-vaarbed-2

 

purpur-lilla-vaarbed-3

purpur-lilla-vaarbed-5
purpur-lilla-vaarbed-7
purpur-lilla-vaarbed-6
purpur-lilla-vaarbed-4

Blomstringen bestod i stor grad av tulipaner. De mørke røde bladene er en alunrot/heuchera (hvilken navnsort er ikke godt å si, det finnes utrolig mange). Den blå er en løkblomst, trolig i hyasintfamilien.

purpur-lilla-vaarbed-9

purpur-lilla-vaarbed-10
Samme motiv som over, men litt annen vinkel.

purpur-lilla-vaarbed

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Du og du, så vakkert – helt fantastisk! Har i grunnen forsøkt meg litt på den fargesammensetningen selv, med lilla tulipaner og rødbladet Heuchera. Men nå ble jeg insprirert til å eksperimentere enda mer! Jeg tror faktisk også de stive sverdlignende hageirisene(Iris Germanica )gjør seg godt i sammensetningen – fremhever både tulipaner og de ofte litt rotete Heucheraene. Tulipanene på det 6. bildet er ganske sikkert Blue Diamond(doble) – de har jeg hatt i mange år er og er veldig glad i dem – og de står utrolig lenge!(og veldig typisk med et par små bøyde kronblader helt i midten – så garantert den..) Skulle gjerne hatt den burgunderrøde, også tror jeg har sett den, men husker ikke hva den heter..?

  Men hva er den litt rare høyreiste, krumme brunrøde planten, tro??

  Hilsen Annette

  • Hei Anette. Takk fr forslagene til tulipannavn! Iris germanica sammen med heuchera og tulipan kan nok ha noe for seg ja. Jeg tror dog at irisen vil blomstre først etter at tulipanene er ferdige? Og så er jeg litt usikker på om jeg ville likt å se de visne tulipanbladene sammen med den noe glesne bladverket til irisen. Men ved siden av heuchera/alunrot er jeg helt enig i at tulipaner funker, det har jeg sjøl prøvd og likt godt.

   Aner ikke hva den brunrøde børsten er for noe.

 2. Så nydelige blomsterbed. Jammen er det flott når det går i samme fargeskala. Og ikke minst når det matcher gjestens antrekk. He, he! Er også så heldig at jeg har fått besøke noen engelske (og skotske) slott og hager. Noen av de er virkelig imponerende, men har heller ikke kommet når det står på sitt mest frodige. Så jeg prøver bare å forestille meg hvordan det er da. Uansett en stor opplevelse, noe er det jo alltids som blomstrer.

  • Jeg må jo ta meg i det når jeg besøker slike hager, for egentlig har vi en annen forventning enn hagene er designet for. Vi er jo mye mer opptatt av blomstene enn de var når haene ble anlagt. Det er ganske tydlig på feks bilder fra tv-serien Downton, som jo ikke har en eneste liten blomsterfnutt i sikte, bare en diger landskapspark.

 3. Tror den bugnderrøde fylte tulipanen heter Uncle Tom:-) Den ble jeg nå inspirert til å bestille til høssen

  https://www.google.no/search?q=tulipa+uncle+tom&client=safari&rls=en&biw=2063&bih=1143&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UaHZVIDzK8KuPIvbgWg&ved=0CBwQsAQ

  Og kanskje den enkle mørkere burgundrrøde er Tulipanen Havran?

  Jeg har vurdertå bestille disse to før, utrolig vakre, men når jeg nå ser dem sammen med rød Hauchera, ble jeg helt sikker!

  Takk for inspirasjonen:-))

  Hilsen Annette

 4. Ja, nettopp, irisene avløser tulipanene:-) og er bedet godt planlagt vokser det opp noen andre stauder der tulipanene står og skjuler de stygge tulipanbladene. Ev kan man jo sette noen georgineknoller der, og fjerne/ flytte tulipantene. Men jeg synes altså bladene på irisene er utrolig bakre, faktisk hele sesongen, veldig flott med det vertikale som kontrast!
  Nei, nå fikk jeg mange gode ideer – tusen takk :-)) Hilsen Annette

 5. Trevligt med färgmatchat, lugnt och enhetligt. Och bladverken älskar jag, de finns ju hela säsongen! Men jag som gillar kontaster hade gärna haft lite stänk av ljusljusgult eller kanske vågat mig på lite lime! Men det speglar nog hur man är som person. Blue Diamond i alla fall på min önskelista! /Monica

 6. Tror den bugnderrøde fylte tulipanen heter Uncle Tom:-) Den ble jeg nå inspirert til å bestille til høssen

  https://www.google.no/search?q

  Og kanskje den enkle mørkere burgundrrøde er Tulipanen Havran?

  Jeg har vurdertå bestille disse to før, utrolig vakre, men når jeg nå ser dem sammen med rød Hauchera, ble jeg helt sikker!

  Takk for inspirasjonen:-))

  Hilsen Annette

 7. En nydelig serie bilder fra den fine Englandsturen du beskrev i fjor vår også- gleder meg til flere farger!

  • Ja jeg har jo ikke lagt ut så mye fra turen, enda. Det ble jo annet å blogge på på sommeren. Men nå tenkte jeg å drysse på med Englandsturbilder frem til våren er her 🙂

 8. Hej Anne, fantastiske farver og sammensætninger – hvor er det godt med heuchera sammen med alle de lilla tulipaner. Englænderne er bare gode til sammensætninger – og din frakke matcher jo meget fint !
  Vi planlægger selv en tur til Sydengland i maj – håber at se dejlige tulipaner der også.
  Havehilnser fra Ulla

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her