#juksevår! Jeg har handlet inn for årets første vårkrukker :D

Jeg er akkurat tilbake fra en snartur på engrosmarkedet for blomster. Dagens mål var å finne planter egnet for å lage #juksevår ute, nå er jeg nemlig lei av tøysevinter som ikke vil la meg lage islykter, så nå vil jeg heller ha vår! Det er hysterisk tidlig, men ettersom værmeldingen er ekstremt optimistisk, så tar jeg sjangsen.

.

Om du lar deg inspirere til vårkrukker så har jeg fire tips:

1. Velg planter som tåler frost. Jeg har laget en riktig god liste her, med herding tåler noen av de åtte minus, i blomst!

2. Velg eksemplar som har kommet kort. Skal du lykkes når det er så tidlig som dette så er det viktig at planten ikke har strekt seg lang! Plantene tåler nemlig mye mer når de får utvikle seg i kaldt miljø. Har de vokst opp med minus så tåler også blomstringen en skikkelig kulderunde. Løkblomstene er spesielt vare på dette, kjøp aldri en løkblomst i blomstring om du skal sette den ut i ekstremvær. Stemor behøver du ikke bekymre deg over, de er nesten alltid lave og lubne.

3. Venn plantene gradvis til kulden! Altså, herd de! Les om å herde planter her.

4. Sett krukkene en snill plass. Våren kan by på kalde netter og ekle kalde vinder. Jo lunere du kan sette planten når den er ferdig herdet, jo bedre er det, for kald vind er det aller værste som finnes. Jeg kommer i tillegg til å ha en duk klar slik at jeg kan kle på plantene om vi får en skikkelig kuldeperiode, for det kan jeg naturligvis fortsatt få.

.

Nei, jeg skal ikke ha alle disse plantene sjøl! Halvparten tilhører min venninde Maria, og dessuten skal jeg nok gi vekk litt 😉 Lurer du på hva jeg har kjøpt? Jo, det er et brett småblomstret stemor, ett brett med klosterklokker og ett med ruteliljer. Ruteliljene er ikke av de tøffeste, men vi fikk så veldig lyst på de så vi tar sjangsen! (aka, vi tar jobben med å teste ut nøyaktig hvor tøffe de er, hehe)

juksevar-3 juksevar-2

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  • Hi Jean. Sure, I can grow it (its called snøsløyfe in norwegian). But, if grown naturally it will bloom in may here in my garden. I have not seen it in the stores now at wintertime, so I cant by them forsed.

 1. God ide! Jeg har tenkt at jeg skal bli engelsk og ha skimnia i potte ved døren hele vinteren neste år… kanskje. Det er neimen ikke mange dagene den måtte være inne, sånn som vintrene har vært hittil og i fjor. Kanskje jeg skal snike til meg noen vårblomster og lage meg vårkrukke jeg også – god ide!

 2. Så inspirerende! Helt enig- det var ikke lang levetid på islykt her heller- aå jeg skjønner godt at du har begynt å tenke vårkrukker. Selvsagt kan det bli snø og frost ennå men tar man hensyn til plantevalg slik du har gjort er det jo gøy å komme i gang..

  • absolutt! Nå gleder jeg meg til å se hvordan været utvikler seg, i dag døde jeg nesten på vei ned trappen, den var speilblank, så vinteren holder ut.. 😉

 3. Hei!

  Lurer på hvorfor en ikke får kjøpt georgineknoller i år?

  Her jeg bor, har jeg spurt hos Hageland, Mester Grønn og AAshaug blomster.
  Ingen kan gi meg svar, skulle vel hvert i salgnå… Fint hvis du kan
  gi meg et svar.

  Hilsen
  Marit

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips