Slipp blomstene fri! – Tips til blomsterarrangement

Har du tenkt over at det er fullt lov å bryte opp buketter? At du kan mikse potteblomster med snittblomster, og at du kan bruke hva som helst som en vase? Jeg liker godt å leke litt med blomstene mine og har i dag dandert de i en ganske så fri miks.

Mitt arrangement inneholder tulipaner, allium/pynteløk, kirsebærgrener og klosterklokke-løk. Om du ikke har så mye rart som jeg har så kan du oppnå mye det samme med en ren tulipanbukett også, eller hva du nå enn har i huset 🙂

Prøv å få blomsterhodene i ulike høyder, og at beholderene de står i har ulike høyder. Mikser du blomstertyper så er det ekstra artig med blomster som har ulike fasonger, det skaper kontrast og spenning. Mine tre er så ulike som de kan få blitt, med en bustete allium, lange tynne grener med kirsebærblomster og slangende tulipaner, og etterhvert nikkende klosterklokker.

morsdag


Du kan bruke mye rart som vaser. Se i skapene dine og prøv deg frem. Kjøkkenglass og stetteglass, syltetøyglass, blikkbokser, flasker og boller. Og konvensjonelle vaser naturligvis. Det er spennende med ulike fasonger og materialitet, men det kan være smart å tenke samlende i farge.

morsdag-2 morsdag-7 morsdag-6 morsdag-3

Sett vasene samlet med litt varierende avstand slik at det ser tilfeldig ut. Har du ett passende brett så kan du godt sette de på den, og om du trenger noe for å gi høyde så er det mulig å sette et glass oppå ett annet, eller bruke stettefat. Noen ganger kan det dessuten bli fint å drysse kronblader ut mellom vasene, men de visner jo så det er mest egnet for en fest.

morsdag-8

Håper du synes dette var inspirerende! Vil du lære mer om å dekorere med blomster så kan du titte på tipset om hvordan lage en tett tulipanbukett, hvordan bruke tape for å lage en dekorasjon i en bolle, og hvordan lage en dekorasjon i en boks.

tulipan-bukett DIY-tape-blomsterdekorasjon-5 dekorasjon-trekasse-5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Jeg samler på rare flasker. Når enkelt av blomstene i bukettene mine hanger med hodet, bryter jeg opp buketten og lager samlinger med flaskene slik som du har gjort. Da får jeg dobbel glede av bukettene jeg kjøper. Nå gleder jeg meg, forresten, til å følge med på bloggen din og å sette i gang med kjøkkenhagen min. Jeg har så mye å lære og vet knapt hvor jeg skal begynne. Da er Moseplassrn god å ha. Men, først skal vi så gule erter i vinduskarmen. Hurra!

 2. Hallo på morsdagen!

  Undrer meg på om det finnes et nettsted hvor man kan kjøpe avleggere av geranium/pelargonium – muskat, har et par år kjøpt på Blaafarveværket, men kunne tenke meg å få tak i noen nå når våren nærmer seg.

  Mvh Grete Sanner Laugerud

  • Hei Grete.
   Jeg veit ikke riktig hvem som selger pelargonumstiklinger nå, men du er ikke den første som spør, så jeg legger inn ett spørsmål på hagegal.no nå, så kan du se om du får noe ut av det, eller spørre mer spesifikt sjøl 🙂

 3. Hallo på morsdagen!

  Undrer meg på om det finnes et nettsted hvor man kan kjøpe avleggere av geranium/pelargonium – muskat, har et par år kjøpt på Blaafarveværket, men kunne tenke meg å få tak i noen nå når våren nærmer seg.

  Mvh Grete Sanner Laugerud

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her