Trollhassel / Hamamelis. Vinterblomstrende busk!

Trollhassel er en magisk busk. Den blomstrer på vinter/senvinteren, før alt annet våkner til, ja lenge før tela går ut av bakken. Disse bildene er fanget i dag i Horten, og jeg må si det kjentes herlig å endelig få se en trollhassel i blomst! Dette har jeg ventet lenge på!

Nå er det sikkert noen av dere som momler noe om at den sikkert ikke vil trives hos deg… Og det kan være, men, den er nok tøffere enn du tror! Det er litt forskjell på herdigheten hos de ulike artene av trollhassel, og i følge Tommy Tønsberg så har de med hell dyrket både Hamamelis mollis, Hamamelis japonica og Hamamelis x intermedia hos seg i H4. De har også Hamamelis virginiana, og den skal være enda herdigere – H6 og høstblomstrende. (Les om herdighetssoner her.) Det vil si at vi er mange som kan ha en slik busk i hagen 🙂 

Førøvrig: Navnet kan forvirre. Trollhassel er ikke en hassel! Den er verken i slekt med den ville norske hasselen, eller den morsomme vrihassel som har sånne krøllete grener. Vitenskaplig navn er Hamamelis, mens hassel sitt vitenskaplige navn er corylus.

Om du ble litt nysgjerrig så anbefaler jeg deg å klikke deg videre på lenkene under. De fører til Garden Living sin blogg. Tommy og Kenneth har trollhasseldilla og er rause med bildene!

Generelt om trollhassel
Trollhasselfestival 2012
Trolhasselfestival 2014

trollhassel--2

Bildene er av Hamamelis × intermedia ‘Diane’, fotografert hos Strandhuset hvor den har blomstret en drøy uke.

PS: Har du fått med deg at jeg samler inn bilder av blomster og blader på gren? Jeg skal på God morgen Norge igjen om en uke og vil gjerne ha noen bilder å vise frem både der og her på bloggen av hvordan dere bruker slike vårgleder inne på stuene osv. Les mer i denne posten.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Dette er virkelig et kunstverk av en busk som blomstrer tross sidelengs snø og veksling mellom pluss og minusgrader. Jeg har 2 busker i hagen her og har bestilt fire nye gjennom mitt lokale hagesenter :-)) Det er bare glede seg til neste vinter!

    • Du, det vil komme helt ann på hvor du bor (herdighet), hvor stor krukke og lokale klimaforhold. Men jeg tror ikke trollhassel er av de som er enklest å lykkes med i krukke.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her