Fem hvite blomsterfavoritter!

Når jeg tittet gjennom arkivet i går for å finne noen hvite blomster for omtalen av X-faktor (som i dag startet på hvit), så slo det meg at jeg jammen har fotografert mange fine hvite blomster i mai! Så, jeg samlet sammen de fem fineste, og deler i dag. Ikke alle blomstene er fotografert hos meg, jeg mangler den fylte blodurten, men den står på ønskelista… 😀

Duppsoleie!  (bildet øverst)
Denne vesle skjønnheten er vanlig i nord, og uvanlig i sør. Jeg veit hvorfor det er slik for den ser da ut til å takle «sydenklima» på Østlandet godt, men tror det henger sammen med at den nesten ikke er å få kjøpt i butikker, så folk flest (meg inkludert) får den som en bytteplante av andre. Slik den spredd seg fra hage til hage i nord (den er enkel å dele), og vi søringer blir holdt utenfor ;). Jeg har forresten fått min av en bloggleser for en par år siden, det gjør den litt ekstra kjær.
Les mer om duppsoleie her.

mr-morse-2
Forglemmegeisøster ‘Mr Morse’
Mr Morse er den hvitblomstrede broren til Jack Frost. Gørrfint hvitmarmorert bladverk, og en herlig sky av hvite blomster. Jeg har en flott tue intill platten like utenfor stuevinduene, gleder meg til å se de igjen!
Les mer om Mr Morse her
 

Perlebusk-the-bride-3
Perlebusk ‘The Bride’
Perlebusken er nesten vakrest i knopp, og det er fra knoppstadiet den har sitt navn. Jeg har en liten busk stående på nordsiden av tomten og jeg gleder meg til å se om den kommer med nye skudd i år så den vokser seg større.
Les mer om perlebusk her 

tulipa-turkestanica-9
Tulipa turkestanica
Uten tvil min favoritttulipan! Jeg har blogget Turkestanica hvert år siden jeg startet bloggen. Faktisk så ble de første løkene ble kjøpt på den dagen vi kjøpte huset (ved en tilfeldighet på salg), så den hører virkelig hjemme her på Moseplassen
Les mer om den her

cannadablodurt-1
Canadablodurt ‘Multiplex’
Fotografert i Botanisk hage på Tøyen for noen år siden, og øverst på ønskelista. For en fantastisk vakker plante!
Les mer om canadablodurt her

Fikk du lyst på disse så er Tulipa turkestanica ganske vanlig, den kjøper du som løk på høsten på hagesenteret. Perlebusken er litt mindre vanlig, men den er å få på velasorterte hagesenter, spør etter den! Når det gjelder de tre staudene: Canadablodurt er veldig uvanlig (og dyr), Mr Morse er uvanlig, og duppsoleie er uvanlig. Alle tre kan du dog få hos spesialister, feks har Gardenliving hatt de tidligere.

.

Husk, i X-faktor hvit finner du mange flere hvite blomster, la deg inspirere og delta gjerne selv!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her