Snø er ikke et problem om blomstene er herdet!

Det har formelig lavet ned her hos meg i dag, og ut fra ymse sosiale medier så ser jeg at vi er mange som fikk snø. Ikke bare litt heller, neida, akkurat nå ligger det fem cm dyne i hagen (som forøvrig så slik ut i gårsdagens høyst snøfrie hagevandring)!

Nå er det jo slettes ikke uvanlig med vinglete vær på våren, og derfor er det helt uproblematisk for vårblomster som har vokst opp ute at det snør litt. Det kan gå fint for de som er kjøpt i butikk også, om de er herdet og takler litt kalde grader (se liste under). Skikkelig kulde og vind kan være problematisk, snø går fint så lenge den ikke blir mye og tung slik at kronblader brekker av. Så, pust ut om du som meg fikk besøk av Kong Vinter, det går nok bra!

***Lurer du på hvilken planter du kan plante ut tidlig i sesongen mens det forsatt er fare for frost og snø? Jeg laget en fin liste i fjor over 23 frosttålende blomster, la den inspirere deg!
***Lurer du på hva den herdingen er? Les her

Om du har satt blomster ut uten at de er herdet så kan det hende blomstene får svi litt. Mest sannsynlig gikk det nok bra, muligens får blomstene litt stygge kronblader, eller brekker. Du kan gjerne løfte blomstene inn under tak eller i garasjen om de står i krukke, det vil være lurt om det snør mer. Og du kan riste av snøen om den er tykk og tung, men akkurat det må du være forsiktig med, for plutselig gjør du mer skade enn snøen hadde gjort selv. Blomstrende hortensia og andre sommerblomster som ikke har noen bizniss være ute enda, de må du få inn snarest.

(Forøvrig, de fleste av bildene er fotografert i et lignende snøfall i fjor. Jeg er ikke helt ferdig med å plante årets krukker)

snoekledde-vaarblomster-2

snoekledde-vaarblomster-3

krokus-snoeen-1

De tre nederste bildene viser rutelilje, julerose og krokus. Lurer du på hvilken blomster det er på det første bildet så er alle de å finne i listeposten.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips