X-faktor blomster: Grønn og svart!

x-faktorsvartSå har vi kommet til nerderunden!
Svarte og grønne blomster er ikke de vanligeste, men samtidig så er de nok vanligere enn mange tror. Svart og grønt tolkes litt bredt, så alle svært mørke blomster = svart, og gulgrønne blomster og blågrønneblomster = grønne. Inspirerende er de iallefall begge to, skaper herlige kontraster og forundring, eller hva?

Så. Hvilken grønn eller svart blomst sender du til audition?

Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!

X-faktor blomsterutgaven er åpen for alle bloggere og hjemmesideeiere i Norge, Sverige og Danmark. Uansett sjanger! Rosa runde, gul runde,  hvit  og  Rød og orange , og blå runde er avsluttet, og så er vi nå i gang med siste audition: Grønn og svart.

Gangen i konkurransen videre:
Mot slutten av uken møtes Finn Schjøll og jeg for å gå gjennom kandidatene og velge ut 30 finalister, fem fra hver fargerunde. Finalerunden åpner den 26. mars, og der blir alle 30 kandidater presentert med bilde og litt tekst, og så er det opp til dere lesere å stemme frem deres favoritter. Avstemningen er åpen en uke, og så kontakter jeg vinnere pr epost og offentliggjør resultatene etter en par dager.
Halve morroa med denne konkurransen er at de besøkende får inspirasjon fra andre hagere for plantevalg, og blir kjent med mange nye blogger. Jeg skal utdype dette litt mer etterhvert, men mandag 23. mars åpner jeg for en runde med leserenes «må-ha» lister. Her vil det bli mulig for også ikke-bloggerene å bidra!

Hvordan delta i X-faktor
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten, feks hvorfor du liker den og hva den heter, om du veit. Lag lenke til denne konkurranseposten.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg.
4. Kom hit og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Gratulerer, du er med! Nå kan du gjerne fortelle vennene dine om det og få de også til å delta!
—> Alt er grundigere forklart i konkurransens hovedpost, den finner du her

Premier:
Alle premier er donert av fantastiske Magnor glassverk! Du finner forhandleroversikt her.
1. plass: Åtte kuverter av Finn Schjølls frodige nye servise Finns hage!
2. plass: Vasen Boblen Winter Wonderland
3. plass: Vasen Liv, modell 214020
4. plass: Vasen Olive, valgfri farge
5. plass: Rose ring, valgfri farge

Premiene er fra Magnor glassverk

Finalistene plukkes av jury, denne består av:
Finn Schjøll, norges blomstermann over alle. Og meg, Anne Havåg Holter-Hovind.
Vi velger ut 30 finalister fra alle de påmeldte, og så er det dere lesere som stemmer frem vinnerene.


For å legge til bidraget ditt, trykk på blå knapp like ovenfor og følg beskrivelsen. Får du det ikke til? Legg inn lenken i kommentarfeltet så fikser jeg 🙂

Håper riktig mange blir med, sammen får vi bloggverdenen til å blomstre!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Tack för denna gången. Det har varit ett rent nöje att leta,fundera och verkställa dessa inlägg.
  Tack än en gång. Nu hoppas jag på den sista omgånegn med alla fina blomsterinlägg från alla delmomenten
  Ha en underbar vår hos er
  Kram Meta

 2. Takk for en morsom konkurranse! Dette har vært spennende! Ikke minst å se på andres bidrag og lære mer om andre spennende blomster. Mange er lagt til i ønskelisten!Ha en flott uke!

 3. Superdupert å være med og konkurrere igjen! Takk for en strålende konkurranse, som må ha tatt mye tid for deg:-) Jeg har iallefall kost med med alle bidragene, blitt kjent med nye hageblogger og notert mange blomster jeg kunne tenkt meg i min egen hage.
  Ha en fin vårdag!

 4. Tack Anne för denna utmaning!
  Kul att titta igenom sina fotoarkiv, och så mycket nytt man upptäcker…
  Men det som är mest givande, är att se alla bidrag,och hitta alla nya bloggar, och framförallt att lära sig så mycket om växter.
  Tusen Tack, ha det gott!
  Marika

 5. Det har været rigtig sjovt at være med, Anne. En rigtig god ide. Det gav også anledning til at dykke dybt i arkiverne og glædes over de mange dejlige blomster, der snart dukker op i haven.

  Kun én klage – sikke en lang ønskeseddel over fuldstændigt uundværlige planter, jeg nu har fået mig 🙂

  Mange hilsener, Karen

 6. Tack Anne för denna utmaning!
  Kul att titta igenom sina fotoarkiv, och så mycket nytt man upptäcker…
  Men det som är mest givande, är att se alla bidrag,och hitta alla nya bloggar, och framförallt att lära sig så mycket om växter.
  Tusen Tack, ha det gott!
  Marika

 7. Da var den grønne kandidaten på plass :-)) I år rakk jeg alle rundene og nå blir det spennende og se hvem som blir med inn i neste omgang?! Takk Anne, for at du lager litt spenning i hverdagen og hjelper oss å utvide horisonten vår når det gjelder planter. For heldigvis er det enda masse å lære og jeg går i alle fall ikke lei med det første :-)) Marit

 8. Hei! Det har vært inspirerende å se så mange vakre og spennende bilder og blogger. Det beste av alt, jeg får så mange nye ideer.
  Takk! Anne

 9. Spänningen stiger i X-faktor! Att hitta blommorna och blogga om alla färgrna på så kort tid är både roligt och utmanande. Har försökt hänga med i alla de andra fina inläggen. Dock räcker tiden inte till för alla man vill kika in hos. De finns ju som tur är kvar så jag kan kika in senare när jag blir ledig. Så mycket inspiration det finns! tack!
  Ha det gott!

 10. Tak for din altid indspirende og idefyldte hjemmeside Anne. Sjov ide med x-faktor, havde ikke set det før og som Karen siger, eneste klage er at ønskesedlen på planter bliver meget lang, men det er selvfølgelig et positivt problem. Ligeledes vil jeg gerne sige tak til alle I andre bloggere der har deltaget, det har været rigtigt sjovt og dejligt at gå ind på jeres hjemmesider og kigge, det er ikke alle som jeg har fået lagt en kommentarer til, men det er ikke ensbetydende at jeg ikke holdt af det jeg så :-), kh Margit

 11. Hei.
  Tusen takk for den flotte konkurransen.
  Eg er svak for utfordringar i bloggverda og denne er toppen.
  Det har vore kjekt å kunne vise litt frå hagen sin, og det har gått greit heilt til denne siste.
  Eg har lite utvalg i grønt og svart.
  Kanskje fordi eg alltid tiltrekkes av fargar og tek bilde av det.
  Må til å skjerpe meg og ha augene med meg 🙂
  Utruleg mange gode tips å få hos deg i bloggen din, og
  no blant alle deltakarane i konkurransen.

  Helsing Anne-Mari

 12. Hei.
  Tusen takk for den flotte konkurransen.
  Eg er svak for utfordringar i bloggverda og denne er toppen.
  Det har vore kjekt å kunne vise litt frå hagen sin, og det har gått greit heilt til denne siste.
  Eg har lite utvalg i grønt og svart.
  Kanskje fordi eg alltid tiltrekkes av fargar og tek bilde av det.
  Må til å skjerpe meg og ha augene med meg 🙂
  Utruleg mange gode tips å få hos deg i bloggen din, og
  no blant alle deltakarane i konkurransen.

  Helsing Anne-Mari

 13. Hei alle sammen!
  Tusen tusen takk for alle de koselige kommentarene, men mest av alt takk for at dere vil delta. Jeg er så flau over at jeg ikke har rukket over å kommentere hos dere alle og ønske dere velkommen med til kommenteringen, besøket og oppfølging av diverse har vært nok.

  Dette var gøy, og javisst gjør vi det igjen!

 14. […] Tusen tusen takk til alle som har deltatt på konkurransen! Veldig veldig artig at så mange ville være med, og utrolig gøy og inspirerende å se alle deres kandiater. Jeg har fått mange nye favorittblomster og favorittblogger, og håper dette gjelder for dere som fulgte med på konkurransen også. Om du ikke allerede har besøkt de ulike postene så anbefaler jeg på det sterkeste at du klikker deg over til:  Rosa audition, gul audition, hvit audition, rød og orange audition, blå audition og svart og grønn audition. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her