X-faktor finalen. Stem frem dine favoritter!

Så er det finaleuke i X-faktor!

Forrige helg satt Finn Schjøll og jeg og gikk gjennom alle bidragene og valgte ut 30 finalister. En veldig hyggelig jobb, men lett var det jammen meg ikke for det var mange flotte bidrag.

I dag presenter jeg finalistene, og så er det opp til dere lesere å stemme frem favorittene. Du bestemmer selv om du vil stemme på en kandidat eller mange, men det er kun en stemme pr kandidat fra en IP-adresse. Pga tekniske begrensninger så er avstemningen åpen i nøyaktig en uke, dvs at den stenger kl 2100 1.april.

Hvem av de 30 småstjernene i finalen fortjener å vinne? Hvem sjarmerer deg og vinner ditt hjerte og din stemme? Det vanker heder og ære til alle, og flotte premier fra Magnor glassverk til de fem høyest plasserte 🙂
1. plass: Åtte kuverter av Finn Schjølls frodige nye servise Finns hage!
2. plass: Vasen Boblen Winter Wonderland
3. plass: Vasen Liv, modell 214020
4. plass: Vasen Olive, valgfri farge
5. plass: Rose ring, valgfri farge

Premiene er fra Magnor glassverk

Tusen tusen takk til alle dere som har stilt til en eller alle auditions! Det er alltid gøy å arrangere når det blir tatt så godt i mot, og jeg kommer garantert tilbake med ny versjon til neste år 🙂

Men først skal det stemmes på årets finalister. Kandidatene vises i tilfeldig rekkefølge!
Du kan stemme på en enkelt kandidat, eller på mange, det er opp til deg 🙂

Jeg hadde ambisjoner om å sørge for at alle blomstene fikk norsk, svensk, dansk og botanisk (latinsk) navn, men som dere ser så rakk ikke tiden til for å søke opp det. Vil du hjelpe meg med noen av oversettelsene så blir jeg veldig glad, bruk kommentarfeltet!

**** Jeg blir veldig glad for tips om noen ser noen feil noe sted ****

.

.

GUL

x-finalister-gul-2Kirengeshoma fra CuginaK
Månestråle, Kirengeshoma palmata, er en af de første planter vi har, der er købt på et plantemarked og købt på et af de allerførste plantemarkeder vi besøgte, nemlig Georgrafisk Have i 2011. Jeg kendte den ikke dengang, var i det hele taget meget ‘havegrøn’, men jeg faldt i snak med en virkelig sød kvinde, som havde en masse skønne planter i sin trailer. Hun fortalte begejstret om den, havde et lille billede og så det var ret nemt, den måtte med hjem. Og den er jo gul, meget vigtigt salgspunkt for min (have-)mand. Det har været en lang forelskelse, den er med til at gøre efteråret lidt mildere for mig, når den står med sine fine lysegule blomster.

x-finalister-gul-3Solsikke fra Mandelhjärta
Jeg har faktisk flere gule blomster i hagen, men dessverre ble de valgt bort i denne runden. Valget falt på en spesiell solsikke jeg fant i en besøkshage for et par år siden. Solsikke Helianthus annuus `Garden statement`
Jeg kan ikke huske å ha sett så lysegule solsikker før. Synes denne var spesiellt fin med den mørke kontrasten i midten. Som et punktum. Eller mer for å fange oppmerksomheten kanskje – både fra insekter og oss hageinteresserte.
Dette er en kort variant og blir ikke over 1 meter høy. Passer både i blomsterbed og i krukker, og egner seg godt som snittblomst. Den skal være herdig og lett å få til. Sås direkte fra mars måned.
Vurderer skarpt på å skaffe meg frø altså…

x-finalister-gul-1Sommerfuglkarse/kanariblomkarse fra Skogalvens rike
Tropaeolum peregrinum
Sommerfuglkarse ser jeg den ofte blir omtal for her i moderlandet. Selv om mange sier at den kan se ut som kanarifugl i flukt, så en del land har tatt med dette i sitt navnevalg på planten. Jeg elsker jo fugler, alle plasser, bortsett fra når dem har reirplass i lufteluka, eller krasjer i vinduet. Det å finne en hageblomst som minner om søte små kanarifugler var innertier.
Men av og til (les ofte) tenker vi ikke på hvor stor enkelte planter kan bli… Dette ble en kakafoni av gule blomster i over 2,5 meters greiner nærheten av inngangpartiet. Den klatret villig, og av og til måtte vi frem med saksa. Da det ble plagsomt med nærkontakt av…
noe som kunne minne om «trifidene kommer».

x-finalister-gul-4Rose fra Marits hagedagbok
Jeg hadde sett ‘Aïcha’ på flere hageblogger, og synes den hadde noen utrolig vakre støvbærere. Jeg begynte å spørre rundt på div. hagesentere, men ingen hadde den. Jeg fant den til slutt på nett, og var egentlig litt skeptisk til hvordan den ville bli i og med at jeg visste at den var varm gul i fargen.
Når rosen kom i posten så var den en liten inntørket rot. Jeg plantet den, og stelte den etter alle kunstens regler. Må innrømme at jeg ikke var sikker på om den ville vokse i det hele tatt… Det første året jeg hadde den, så kom den med en knopp som åpnet seg en dag det var et fryktelig tordenvær. Så da fikk jeg ikke sett hvordan den var, for den regnet bokstavelig bort. I fjor sommer var jeg veldig spent, for da hadde den mange knopper.
….

x-finalister-gul-5Grønnkål fra Hageplaner og plantebegejstring
X-faktor er et diffust begreb, men til Moseplassens konkurrence har jeg som gult bud valgt en muligvis atypisk kandidat.
Små gule blomster på rad og række. Skønne og elegante – men også undseelige. Og til tiden ligefrem overset…
Hvorfor skulle der være X-faktor i dem? Fordi de sidder på muligvis verdens sejeste plante – nemlig grønkålen. Kålen fyldt til yderste bladrand med mineraler og vitaminer, og som tilmed kan pryde bede og krukker med disse fine og velsmagende blomster, når først planten har overlevet vinteren. Derfor er dette mit bud.


Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de gule kandidatene her

.

.

RØD OG ORANGE

x-finalister-orange-roed-4Blodfingerört fraLapland gardening
No: Blodmure, Potentilla atrosanguinea
Blodfingerört tillhör arten rosväxter och på latin kallar vi den Potentilla atrosanguinea. Den har en vacker röd färg och är till sättet ganska vild och yvig. Jag gillar den skarpt och tycker att den lättar upp stämningen i rabatten, det blir liksom inte så stelt och tillrättalagt med en fingerört som sällskap.

x-finalister-orange-roed-2Solbrud fra Brigitte Wratz
‘Moerheim Beauty’
Jeg synes Solbrud, Helenium Autumnate, fortjener å bli valgt som årets X-faktor blomst, fordi den er en utsøkt vakker staude, som kan tåle vinteren i store deler av Norge, og som alene og i selskap med andre gir hagen det lille ekstra i strålende solskinn, så vel som i regn og overskyet vær.

x-finalister-orange-roed-3Georgine fra Det blå huset
Mitt bilde er av ei alldeles nydeleg georgine (dahlia) av ukjent namn, som eg foreviga på blomsterøya Mainau i Bodensee i fjor høst.
Der hadde dei ei kjempesvær georgineutstilling, og eg vart heilt sett ut av dei flotte fargane og variasjonane i blomstrane. Ja, mitt forrige innlegg er faktisk frå turen dit…..
Dessverre har eg ingen georginer i min hage – mest på grunn av at eg ikkje orkar å bale med «ut og inn»-plantar, men også pga den forhatte brunsneglen:(

x-finalister-orange-rod-1Kjempevalmue fra BBhageverden
Merkverdige greier.
Hvordan kan det ha seg at noe så florlett og flagrende dukker opp i grøftekanter? I trauste, norske grøftekanter vakler de på tynne stilker. Papirtynne, røde kronblader som sitrer ved den minste bevegelse. Plutselig ser vi et knippe lysende rødt i solsteken ved et kubeite. Eller som her – i salt fjordvind. Valmuen vet kanskje ikke at den egentlig er et russisk ballettskjørt, japansk rispapirkunst, flamenco.

x-finalister-orange-roed-1Aurikkel fra Tigerliljes grøne gleder
Ikkje så mykje å seie her anna enn at det er ein aurikkel. Eg har eit par stykker i hagen, mest for hagetradisjonen og glede over at dei kjem i blomstring tidleg. Fine og robuste planter!


Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de røde og orange kandidatene her

.

.

SVART OG GRØNN

x-finalister-svart-gronn-4Blåbærsblomst Poppys tradgårdsblogg
Den gröna blomma jag vill delta med i tävlingen tillhör skogens vackra vilda blommor. Det är en bild av en blåbärsblomma från en påskbukett. Bloman är vitgrön och helt bedårande. Tyvärr hade jag inga bin inne så några blåbär blev det inte. En rabatt med amerikanska blåbär tillhör dock sommarens projekt. Satte ett i fjol som gav en halv liter saftiga, goda blåbär. Nu ska jag försöka få till en hel rabatt som sagt. Jag ska försöka åstadkomma en så kallad blötbädd, en nersänkt rabatt grundad med tjock plast så att fukten hålls kvar. Jag har ju bara sand i min trädgård och det blir ofta jättetorrt.. Blåbär vill ha surjord, så den buske jag har står bland rododendronen. Men nu ska den få lite bättre med svängrum och ren torv runt fötterna.

x-finalister-svart-gronn-5Trollrudbeckia fra Landet Krokus
Efter mycket funderande blev det den svartaste av de svarta, den lite magiska trollrudbeckian, Rudbeckia occidentalis. Min namsort heter ‘Green Wizard’ vilket passar extra bra i dagens utmaning.
Trollrudbeckian kanske inte tar för sig så där väldans mycket i perenna-rabatten men kryper man lite närmare så är den väldigt originella med sina svarta knoppar i ett prydligt mönster. Trollrudbeckian har inga kronblad utan nöjer sig med gröna stödblad vilket nästan gör att blomman ser ut som en stjärna från ovan. Och en stjärna – det är den! I alla fall hos mig.

x-finalister-svart-gronn-3Ormegress fra Vivis hagerom
Min kandidat i denne runden, er det ikke så veldig mye å si noe om.
Den er ønsket av noen, mens andre ser på den som ugress og noe som skal vokse i skogen. Jeg fikk min første plante for mange år siden, og har siden den gang latt den spre seg, både av seg selv og med hjelp av meg.
I fjor sommer plantet jeg noen i krukker, bare for å skape litt frodighet sammen med andre krukkevekster. Jeg håper den har klart vinteren.
Ormgress- eller bregne – en frodig og grønn plante som ruller seg opp når våren kommer.

x-finalister-svart-gronn-2Pil fra Strandhuset
Solformørkelsesdagen. Det har nettopp regnet. Solen kommer såvidt gjennom skylaget. Det er magisk i haven.
Frøken Formørkelse vinner dagens oppmerksomhetskonkurranse. Salix gracilistyla Melanostachys. I fjor glemte jeg at det var en spesiell selje. Og klippet den før blomstring. I år står den i med alle de sorte gåsungene intakt. Neste år blir den sikkert enda finene, da skal de flytte til sjøutsikten. Det er jammen godt de har borrelås i stedet for røtter, alle plantene i min have

x-finalister-svart-gronn-1Codonopsis pilosula fra Hortofilia
Codonopsis pilosula har ikke noget dansk navn, men kaldes undertiden på engelsk for uægte ginseng eller fattigmands ginseng. I kinesisk urtemedicin hedder den dang shen, og rødderne bruges bl.a. til at nedsætte blodtrykket, øge de røde og hvide blodlegemer og påvirke immunsystemet.
Vi lader nu rødderne være i fred og nyder de diskrete blomster blandt sommerens mere iøjnefaldende blomsterflor. Planten er nem – blot skal man huske 2 ting: den kan lide at klatre op mod 2 meter, og den skal helst placeres tæt på, hvor man går eller opholder sig. Ellers får man måske ikke øje på blomsterne, og det ville jo være en skam.


Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de svarte og grønne kandidatene her

.
.

BLÅ

x-finalister-blaa-1Riddarsporre fra Norrskenets Tradgard
No: Ridderspore, Delphinium
En ståtlig perenn som ger ett fint blickfång.
Här har jag en variant som jag frösått för ett par år sedan.
Den kan behöva lite stöd ibland om den står i ett blåsigt läge.
En nackdel är att den får lätt mjöldagg och bladen blir fula.

x-finalister-blaa-5Honningknoppurt fra Ugleloftet
Den blå honningknoppurten og jeg har blitt gode venner med årene. Det var en av de første plantene jeg fikk da jeg anla et åtte meter langt bed på skyggesiden av huset. Avleggeren kom fra en bekjent, og jeg visste nok ikke helt hva jeg plantet. De første årene ble jeg overveldet over hvor fort den spredte seg og hvor rotete den la seg ut over plenen. Etterhvert som vi ble kjent har vi imidlertid funnet noen regler som gjør at vi blir enige. Vi gir og vi tar. Når jeg gir honningknoppurten litt støtte, legger den seg ikke utover plenen. Hvis den får stå i fred og blomstre gir den meg den gode lyden av summende humler og fornøyde insekter. Hvis jeg synes at honningknoppurten min tar seg for mye til rette, og river halvparten opp med rot, straffer den meg ikke….

x-finalister-blaa-4Blåveis New Dawn
Hepatica americana ssp amerikana blomstrer allerede i slutten av februar i år.
Noen dager etter kom det flere cm med snø, men da den førsvant blomstret den like fint og flere av knoppene hadde sprunget ut. Bare det i seg selv kvalifiserer til X-faktor, eller hva mener du?

x-finalister-blaa-3Blådaggry fra Byhagen og Nyhagen
Ipompoea
I Byhagen bor vi tett. Ikke så tett at det er direkte sjenerende, og vi er omgitt av bra naboer. Men av og til er det likevel godt å ha et sted å trekke seg tilbake til. I fjor snekret mannen en platting med tilhørende espalier. Akkurat en sånn plass som jeg har drømt om, han er nemlig av den handy typen.
Men med i den drømmen fulgte det da også et vell av blomstrende klatrere? Hvor ble de av? Plantene skal liksom være min greie i dette prosjektet. Men jeg må ærlig innrømme at jeg har liten peiling på andre klatreplanter enn sukkererter. Heldigvis er det hjelp å få. Foruten å lese blogger har jeg snakket med velvillige gartnere på hagesentre eller i botaniske hager som gladelig deler av sin kunnskap. Hagefolk er bra folk! …

x-finalister-bla-1Forglemmegei fra Bruuns have
Se mig, se mig….nu er det mig…..evige unge forglemmigej, sådan vil vi måske gerne have det, være unge, smukke, veldrejet, uskyldige, vores evige råb efter “for-glem-mig-ej”. Men i flok er vi nu endnu kønnere og stærkere syntes jeg, at skue ud over det bølgende blå hav, får man lyst til at synge denne sang af Pia Rauf
Jeg vil male dagen blå – med en solskinsstribe på – vælge lyset frem for skyggen – gi’ mig selvet puf i ryggen – tro på alting, selv på lykken – jeg vil male dagen blå.


Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de blå kandidatene her

.

.

ROSA:

x-finalister-rosa-2Rose fra Anettes hus
Jeg har lett litt arkivet og funnet denne vakre, rosa skjønnheten. Den var jeg så heldig å få forevige for noen år siden, da jeg en regnfull formiddag tuslet rundt i Claus Dalbys vidunderlige hage. For hva er vel vakrere enn hagens nydelige (litt overlegne og kravfulle) dronning, rosen? Jeg klarer ikke å ikke la meg imponere over at torner har roser. Og selv om jeg definitvt ikke har grønne fingre (ikke lysegrønne en gang;), er jeg evig optimist og drømmer om en hage som bugner av roser. Helst rosa. Og så er jeg er skikkelig fan av ‘å si det med roser’. Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, men det gjør vel rosen også?

x-finalister-rosa-3Stokkrose fra Hagen på haugen
Stokkrose, Alcea. Som du ser på bildet, er det ikke bare jeg som er glad i den!
Har elsket disse siden jeg så dem sprade utenfor et hus i Danmark, tilsynelatende vokste de rett opp fra brostenene. Joda, de får lett (alltid?) rust på bladene, men er det så farlig? Etter det jeg vet, sprer ikke rusten seg til andre planter.Jeg setter dem helst litt bak i bedet, så blir også bladene skjult av andre planter.
Etter forbilde fra Danmark har jeg vanligvis satt dem i solveggen – men nå har jeg lært at stokkroser egentlig liker seg best i halvskygge. I fjor sådde jeg nye, og satte ut i bed som har både hel og halv skygge, og de så ut til å trives. Så da blir det kanskje mindre rust og?

x-finalister-rosa-4Cremanthodium fra Visningsträdgård Hällans trädgårdblogg
Cremanthodium sp. är väldigt lik sin släkting C. rhodocephalum, Nikkekrage på norska. Det som tydligast skiljer dem båda är att C. rhodocephalum har mörkare blommor. Som de flesta alpina plantorna blir den inte särskilt stor utan blommar på bara 10-15 cm höjd. Vill man odla den i sin egen trädgård måste man efterlikna dess naturliga växtplats på hög höjd i fuktiga områden av Himalaya.
Så här gjorde vi: Vi gav vår planta en noga utvald växtplats i alpinpartiet där vi tyckte att den borde vara skyddad från stekande sol och samtidigt hitta fukt under stora stenar….

x-finalister-rosa-1Zinnia fra Skogalvens rike
Zinnia Elegans ‘Purple Prince’ min prins i hagen.
Kultivarsort fra 1700 tallet, med en intens purpurrosa farge.
Kan være litt varmekrevende, men vi har greid å få den til å blomstre i havgapet på Hitra på Sør-Trøndelagskysten.
Trikset var å legge sortplast rund planten, slik at sola fikk varmet jorda godt opp. Og holde planten noen fri fra konkurrerende vekster. Her «sør-på» planter vi den bare rett ut i hagen når Mai går over til Juni.
Hos meg blir den brukt både i hage, og i vase. Men kan være litt krevende for øyet ditt, hvis du bare vil ha sarte pasteller i hjemmet….

x-finalister-rosa-5Trillium fra Grønne nedslag
Forårets Trillium pusilum i den fantastiske mørke version, med den flotte rosa tone på kronbladene. Senere overtager det grønne og hvide, den er stadig fin, men her er den ekstraordinær – klar X-faktor!


Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de rosa kandidatene her

.

.

HVITE

x-finalister-hvite-1Kubjelle fra I hagen ved skauen
Kubjelle Pulsatilla vulgaris Alba er bare fantastisk kul!
Denne har det lille eksta, både under blomstring og ikke minst i sin post-blomstringsfase. En hårete skjønnhet.

x-finalister-hvite-5Løvetann fra Liv og Gus i hytte og hus
Jeg er spesielt glad i hvite blomster og faller alltid for de, nesten samme hvilke form de måtte ha. Denne gangen har jeg imidlertid valgt litt utradisjonelt.
Denne fant jeg i hagen den 17. oktober i fjor, og jeg tenker den er fantastisk flott. Et perfekt øyeblikk før vinden tar tak og blåser bort frøa. Løvetann i siste fasen, rett før den spres utover store deler av hagen. Det problemet får vi ta til våren.

x-finalister-hvite-4Duppsoleie fra En hage med dam
Duppesoleie ´Ranunculus aconitifolius ‘Pleniflorus’. Denne nydelige hvite blomsten med det flotte norske navnet, er en av mine virkelige favoritter i hagen!
Den har også en historie: På gården til svigermor sto duppesoleien engang veldig stor og flott. Årene gikk og svigermor ble mere og mere skrøpelig, hagen tapte seg selv om jeg luket og prøvde holde den i orden. Så begynte naboens hester, geiter og sauer å komme og tråkke i bed og forsyne seg av hageblomstene. Svigermor endte etter hvert på sykehjem, gården ble solgt og jeg tok med meg denne kjære hageblomsten hjem til hagen min. Her står den og stråler med sine vakre hvite små roseliknende blomster, og minner meg på svigermor som var så utrolig glad i blomster!

x-finalister-hvite-3Ammi majus fra Den lykkelige hagen
Med å sende denne i konkurransen ønsker jeg å takke alle der ute i bloggverdnen for massevis av inspirasjon og ny hagekunnskap! Jeg tør påstå at læringkurven og hageinteressen har fått seg et kraftig løft etter at jeg begynte å blogge. Og jeg er takknemlig for alle hyggelige tilbakemeldinger dere gir. Hagegleden blir enda større når den kan deles!
Jeg fikk frø av Ammi majus fra Anne (Hagen vår) i fjor. Da hadde jeg ikke hørt om denne vakre «blondeblomsten», og spenningen var stor da spirene dukket opp av jorda og de etter hvert vokste seg høøøøye og skjermene foldet seg ut. Jeg har selvfølgelig plukket frø, og håper på nye blonder i bedene i år også. Takk Anne!

x-finalister-hvite-2Magnolia fra Bestemors hage
Foreløpig er treet ganske lite, men det kan bli 8-10 m høyt. Og hvis treet da fylles med slike store hvite blomstene på bar gren så vil det bli et syn.
Magnolia loebneri ‘Merrill er et feilkjøp og står skummelt værhardt til her til å være anbefalt i sone 3-4. Det som sto på handlelista var Magnolia Stellata, en mye mer hardfør type. Derfor jublet jeg første gang det kom noen få blomster. Og jeg har jublet hvert år siden. Som med frukttrærne er blomstringen intens og kort, men så flott at man husker det fra år til år.Du kan stemme på en eller alle kandidatene om du ønsker, men du må merke av alle du vil stemme på før du trykker stem for du kan kun trykke på «Stem» en gang pr boks.

Se alle de hvite kandidatene her

____________________________________________________

Takk til alle som har bidratt med kandidater til konkurransen, og takk til alle dere som birdar med å avgi stemmer 😀

Jeg er nå litt for sliten til å fikse det nå, men i morgen kommer det et knippe lenker til alle de opprinnelige x-faktorauditions. Om du vil se de nå, så kan du klikke der det står x-faktor like under her, så får du de opp 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

35 KOMMENTARER

 1. Å, så gøy å komme til finalen da! Morro! En ære å få være med blant så mange flotte kandidater:)
  Nå skal jeg se gjennom og få avgitt stemme, for jeg ble litt satt ut her jeg, da jeg så min blomst i første gruppe.
  Lykke til alle sammen!

 2. Å så gøy å få være med videre! Mange flotte bidrag – jeg har stemt! Tusen takk for at du arrangerer dette Anne, det er så morsomt med aktivitet og kommentarer og jeg har oppdaget flere nye blogger jeg må følge med på!

 3. Kjempegøy at Solbruden kom med i finalen! Håper mange legger merke til den og setter den på «må ha» listen sin, slik at den kan få lov å gi det lille ekstra til flere.

 4. Oj så hedrande och roligt att få komma till final i den här konkurrensen!
  Många fina bilder att välja på och nu har jag röstat på mina favoriter.
  Tusen tack igen, Anne, för att du kör X-faktor. Lika roligt att vara med varje år.
  Kram!

 5. Vakre bilder av flotte planter! Har stemt på de jeg likte best og ønsker kandidatene lykke til!

 6. Wow, nå ble jeg glad!
  Så kjekt at stokkrosen min fikk være med videre, i så godt selskap!
  Nå har jeg stemt, og det var jammen ikke lett.

  Det er så gøy med disse konkurransene, for det er så mange fine, nye blomster å bli kjent med!

  Ha en fin dag videre, i snøværet!

 7. Oj så hedrande och roligt att få komma till final i den här konkurrensen!
  Många fina bilder att välja på och nu har jag röstat på mina favoriter.
  Tusen tack igen, Anne, för att du kör X-faktor. Lika roligt att vara med varje år.
  Kram!

 8. Wow, nå ble jeg glad!
  Så kjekt at stokkrosen min fikk være med videre, i så godt selskap!
  Nå har jeg stemt, og det var jammen ikke lett.

  Det er så gøy med disse konkurransene, for det er så mange fine, nye blomster å bli kjent med!

  Ha en fin dag videre, i snøværet!

 9. Nå har jeg stemt 🙂 Skulle ønske det var lov å stemme på flere i hver gruppe da det var mange nydelige eksemplarer. Deilig å sitte å se på bilder av skjønne blomster !

  • Hei Gunn!
   Uff, jeg jobba veldig med å tenke på formuleringen, men ser at jeg ikke har lykkes. Det er nemlig mulig å stemme på alle kandidatene i en boks om du vil, problemet er bare det at du kan kun trykke på stemmeknappen en gang. Så, man må merke av de man vil stemme på, og så trykke stemme. Nå som du allerede har stemt så går det dessverre ikke å stemme igjen, selv på andre enn de du stemte på forrige gang.

   Noen som har forslag til bedre formulering enn den jeg har?

 10. Hjertet gjorde et lite frydefullt hopp i går, når jeg så at jeg hadde fått sjansen til å bli med i finalen.

  Jeg har i tiden ikke vært like flink til å kommentere andre blogger jeg har besøkt i denne perioden, men lest dem har jeg og funnet dem frydefull og inspirerende.

  I de periodene jeg har lite energi, og til tider isolerere meg litt fra hage-omverdenen,
  er det stort sett moseplassen og «naboens» hageblogg jeg leser jevnlig ( Hei Marithagedagbok!)
  Men i disse tider har jeg lest og sett masse masse mer!
  Det har ikke hvert vanskelig å finne inspirasjon!

  Jeg vil takke Moseplassen og alle som har bidratt til konkurransen, både med bilder, tekst i sin egen blogg og andres.
  Dere har gjort det litt lysere, litt mere inspirerende, litt mere av alt, som gjør livet litt mere levende eller skal vi si blomstrende 🙂

  Men nå skal jeg slutte å skrive, jeg må lage meg en egen: «må ha liste» ut av x-faktors bidrag i 2015….

 11. Såååå roligt, jag är så glad att få komma till finalen bland så många fina bidrag! Flera av mina egna favoriter kom också dit, jättekul!
  Önskar alla finalister lycka till!

 12. Så har jeg også stemt, der er mange fine og skønne blomster at både se på og ønske sig. Tak fordi jeg har været så heldig at få en finaleplads, god vind til alle :-), kh Margit

 13. Nu har jeg stemt, selv om det var svært at vælge, da de alle er smukke på hver deres måde. Hilsen Lise

 14. Ooops, dette gildet oppdaget jeg først nå. Det var jo så artig forrige gang. Fikk dessverre ikke deltatt i årets runde, men har ihvertfall fått stemt nå til slutt. Får ta en titt innom og nyte bildene etterhvert.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her