Min og bienes favoritttulipan :)

Tulipa turkestanica er og blir min favoritttulipan. Den har mange små stjerneformede blomster, den har delikat farge som lyser opp, den vaier i vinden, den kommer tidlig, den er villig og den er i det store og hele ikke videre tulipanaktig… 😀

Men i år fikk jeg en ekstra grunn til å digge turkestanica, det viser seg at villbiene eeelsker den! Jeg har ikke sett humlene bortpå, men de små biene summer konstant rundt blomstene og er rimelig missfornøyde når de kommer før restauranten har åpnet på morgenen (blomsten lukker seg nemlig når solen går ned).

tulipa-turkestanica-1

tulipa-turkestanica-2

tulipa-turkestanica-4

Vil du lære mer om tulipa turkestanica og se flere bilder hvor du ser mer av planten så anbefaler jeg disse bloggpostene: om planten, og  tulipanen brukt i bukett,

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Hvad ligner det også at restauranten ikke holder døgnåbent ;-). Vil give dig ret, det er en skøn tulipan som sætter hele festfyrværkeriet igang. Jeg har to store bede fyldt med dem og elsker når de går i gang :-), kh Margit

 2. Her var det mange flotte tips å hente for en hobbygartner som meg selv. jeg har mange drømmer, og en av dem er å bli landskapsarkitekt. Så denne siden er herved bokmerket, slik at jeg kan komme innom å hente gode tips. Hvilke tips jeg bruker kan du jo se på min side, og kanskje legge igjen en kommentar eller to? http://dris.nu/

 3. Nydelig tulipan synes jeg , men synes rådyrene det også ? Er den som andre tulipaner rådyrmat, må jeg bare finne andre blomster. I fjor plantet jeg noen tulipaner i min nye hage , men i sist uke lå de fleste løkene oppå jorda og blad og knopper borte. Jeg har ikke hatt rådyr der jeg bodde før så her må jeg tenke på andre planter. Rådyrene er jo også fine så jeg må bare tenke meg om hva jeg planter eller sette opp gjerde i en del av hagen.
  Takk for en fin blogg, jeg leser den fast. Fine bilder og fin informasjon i tillegg.
  Ha en fin dag, så deg nettopp på TV med nydelige hvitveis, og nye ideer for bordpynt. Noe for enhver smak. Tusen takk.
  Hilsen Kari

 4. Hei Anne!

  Åååh ja, dette er en favoritt. Det var du som introduserte meg til denne. Tusen takk for det. Nå blomstrer den så flott på Enerhagen. Jeg må stadig sette meg ned og beundre den:)

 5. Hei! Jeg har lært at denne typen tulipaner kalles for botaniske tulipaner og at de sprer seg lett. Vet du hvorfor og om det stemmer?

 6. God kveld!
  Jeg har botaniske tulipaner i hagen på 5 året. De er ikke kommet skikkelig i gang med blomstringen. De får stå i fred for rådy, jeg har fått endevendt hagen mer enn en gang av rådyr. De tar «alt» annet, men botaniske tulipaner og allium i alle varianter står igjen 🙂 Mine er prikk lik, de som du har bilder av her på bloggen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her