Oslos flotteste magnolia!

Jeg elsker store blomstrende trær, og magnolia står i en særstilling sånn sett. Det er noe ubeskrivelig imponerende over de elegante blomstene og de krumelurete nakne grenene, spesielt når blomstene er store og treet er gammelt.

Hydroparken ved Nasjonalbiblioteket (altså på Frogner i Oslo) har det mest imponerende treet jeg har sett i Norge. Det er digert. Det har snøhvite blomster, og i dag var det i helt perfekt blomsterstadie. Om du bor i/nær Oslo så anbefaler jeg en tur, fort!

Om du derimot heller vil ha magnolia i egen hage så kan du kikke på denne posten om de mest herdige magnoliaene.

magnolia-hydroparken-6

magnolia-hydroparken-2

magnolia-hydroparken-5

magnolia-hydroparken-8

magnolia-hydroparken

magnolia-hydroparken-7

magnolia-hydroparken-4

.

Se flere magnoliaer på taggen magnolia!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

 1. For et fantastisk tre, flott du delte det, jeg er og spesielt glad i magnolia- men dette var i en spesiell størrelse.Nydelig!

 2. Hei igjen,

  Jeg kjørte forbi det nettopp – så utrolig flott! Det er vel kanskje en Snømagnolia(siden det er så stort, og hvitt!) ?

  Vet jeg har nevnt det her før, men man burde også ta seg en tur et annet sted på Skillebekk, til Bjørn Farmanns gate 1(vis a vis Galleri K). (Man må kjøre ned Leiv Erikssons gate for å komme nederst i Bjørn Farmannsgate.) Der er det en hage med to gamle magnolia-trær(Soulangiana( Praktmagnolia),tror jeg) like høye som huset de står ved siden av! De venter på å springe ut akkurat nå, så om et par dager, kanskje?(i denne varmen!)

  Hilsen Annette

 3. Hei igjen,

  Jeg kjørte forbi det nettopp – så utrolig flott! Det er vel kanskje en Snømagnolia(siden det er så stort, og hvitt!) ?

  Vet jeg har nevnt det her før, men man burde også ta seg en tur et annet sted på Skillebekk, til Bjørn Farmanns gate 1(vis a vis Galleri K). (Man må kjøre ned Leiv Erikssons gate for å komme nederst i Bjørn Farmannsgate.) Der er det en hage med to gamle magnolia-trær(Soulangiana( Praktmagnolia),tror jeg) like høye som huset de står ved siden av! De venter på å springe ut akkurat nå, så om et par dager, kanskje?(i denne varmen!)

  Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her