Sjarmerende fuglekasse. Byggetegning + maletriks

Jeg har fått malingsproduktene av butikkkjeden

Har du ikke allerede et fuglehus i hagen så foreslår jeg at du bygger et denne helgen! Jeg har utviklet designet på denne fuglekassen og laget byggetegninger til det som ligger her. La deg ikke skremme av den fancy fasongen, huset er enkelt å bygge og du greier deg med vanlig sag.

Du kan godt henge huset ut uten å gjøre noe med det, men er du glad i å sette farge på ting så er fuglehus skikkelig morsomme å male. Du kan male abstrakt mønster, figurer, eller etterligne vanlige hus. I dagens bloggpost viser jeg noen triks for å male det slik at det ser ut som et superidyllisk og fargerikt trehus.

fuglekasse-male
Du trenger:
– Maling. Helst grunning og utendørsmaling, da holder kassen seg fin lengst.
– Pensler. Litt halvstor pensel for å male kassen, og noen små om du vil detaljmale. Billigeste penseler er godt nok.
– Blyant og linjal om du vil lage panel.
– En vannfast penn for å markere dører, vinduer og andre detaljer.

OBS: Jeg har malt denne fuglekassen som en del av et oppdrag jeg gjorde for malingsbutikken Fargerike for litt over ett år siden og de skulle bruke prosjektet i sitt inspirasjonsblad. All maling her er derfor fått av Fargerike, så bloggposten kan tolkes som sponset, altså reklame. (Markedsføringsloven sier at jeg må varsle om reklamepådytting, herved er du advart).
Jeg har brukt følgende farger, alle fra Fargerikes kolleksjon «Ny norsk flora»
– Rosa grunnfarge vegger: Pelargonia FR1317
– Mørkere rosa striper: Kaprifol FR1318
– Tak: Svarttopp FR1312
– Gress: Marikåpe FR1321
– Vindu og dør: Magnolia FR1314

PS: Disse fargene er ikke ment å bruke ute, så de kan bli blasse i sol, og det er ikke alle malingsslag som lar seg brekke med den. Jeg malte med Bengalack og Shipolin  fordi de lot seg blande i det ønskede fargekartet. Det var greit for meg, men jeg anbefaler ikke det om du maler med barn, vanlig maling er enklere å jobbe med.

fuglekasse-male-2
Om du gidder så er det smart å grunne. Husk. Mal kun utenpå kassen, ikke inni! Fuglekasser og andre boliger til dyr skal aldri males inni.

fuglekasse-male-3
Så er det bare å male i vei med de fargene som passer for deg. Jeg malte vegger og gulv i en Pelargonia, og taket i Svarttopp.

fuglekasse-male-4

Vil du ha panel på huset så anbefaler jeg å måle opp! Blir mye finere enn å prøve å ta det på frihånd. Mitt panel er en cm bredt.

fuglekasse-male-5

Jeg har her malt mørkere striper, med blyantstreker som guide men ellers «på frihånd». En annen måte å få panellokken på er å streke opp med vannfast penn, da lar du pennen følge en linjal.

fuglekasse-male-6

Dører og vinduer ble malt kremgule (Magnolia). Jeg har brukt maskeringstape for å få en skarp kant, det er nå helt frivillig da 😉

fuglekasse-male-7

Jeg måtte jeg male to strøk for å få dekket over stripene.

fuglekasse-male-8

Og så var det tid for gresset. Jeg malte hele undersiden grønn, og trakk så noen streker opp fra bunnen. For å skape spill i gresset så blandet jeg inn litt kremgul i det grønne.

Og til slutt så gikk jeg over med en vannfast og lysekte penn og streket opp rundt vinduer og dører.

fuglekasse-malt

Ferdig, og klar for innrykk fra fuglene 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her