17. mai. Bloggerenes beste tips til festen! Kaker, mat, bordpynt og hårfletter

moseplassen-17-mai-1

Nå er det snart 17. mai!
Har du tenkt ut hva du vi ha på bordet? Eller på deg selv? Jeg har sanket inn tips fra et knippe ulike bloggere, la deg inspirere!

Pst: Om du selv er blogger så vil jeg gjerne se dine tips også, legg de til i lenkeboksen nedenfor og bli med på inspirasjonsfesten 🙂

17mai30-1024x614Hvit sjokolademoussekake med marengspinner fra Villa Perlesukker
Denne kaken byr på en herlig miks med en mandelbunn med litt å tygge i, en myk mouse, crispy marengs og friske bær. De ulike konsistensene gjør at kaken blir spennende å spise, i tillegg til at den jo ser rålekker ut. Om du er litt nøye når du lager marengspinnene så tror jeg nok du får det til å se like bra ut, og har du ikke flaggbånd så kan du gjerne bruke et rødt ett.

 

borddekking-17mai-kreativ-i-tet04Festbord med girlander fra Kreativ-i-tet
17.mai-fargene hentes opp med flagg, lys, lysglass og en hjemmelaget girlander. Bloggeren tipser om at det kan være smart å ikke «dekke på for mye greier slik at det ene tar oppmerksomheten fra det andre». Blomstene er ikke satt i en stor bukett, men heller spredt utover mange små vaser, det bidrar til det ledige utrykket.

 

 

marias-salt-sott-1Vårkaker til 17. mai fra Marias salt og søtt
Maria har samlet syv kaker hun synes er perfekte for mai og byr på ulike sjokoladekaker med hvit sjokolade eller malterserkuler, den tradisjonelle kvæfjordkaka, langpannekake med bær, og ikke minst de makronene du ser avbildet her og som hun hevder alle kan få til! Jeg ser de gjerne alle sammen på samme kakebordet 🙂

 

 

 

mat-paa-bordet-1Festmaten fra Mat på bordet
En kan jo ikke bare spise kaker på 17. mai! Her får du tips om deilige paier, varme og kalde osteretter, salat med jordbær og biff, laksetartar på potetlatkes, minipizzaer, og vegetarshushi! Med andre ord både småretter og litt større retter, alle med det lille kestra

 

 

 

IMG_1157-720x480Cake pops fra My little Kitchen
Cake pops er altså baller av kake på pinner med trekk rundt. Disse er laget med sjokoladekake, dekket med hvit sjokolade, og så er det drysset kakestrøssel i 17. mai fargene over. Bloggeren påpeker at de er ekstra populære til barn, men jeg enker nå at bestemødre også blir fasinert!

 

 

 

1017542-11-1381934431159Flettede roser i nakken fra WA2WO
Fletter er fortsatt supertrendy, og akkurat på 17. mai så er de jo ekstra passende. Flott både til bunader og vanlig festtøy. Her viser bloggeren deg en nydelige håroppsats med tre fletteroser (baller) i nakken. Ser imponerende ut, men er ganske enkel å lage.

 

 

 

iskake-1024x652Iskaker, sjokoladekaker og andre festkaker fra Mat på bordet
Sjokoladekake med marengslokk, ostekake med gelelokk, iskremkaker med sjokolade eller bær, marmorkake, terte og sinnsvakt sjokoladete sjokoladekake 😀

 

 

 

IMG_7290RED_edited-1RED_edited-1frontDekorer festbordet med mat, fra Therese Knutsen
Bloggeren har pyntet bordet med spiselig pynt i rødt, hvitt og blått i form av jordbær, blåbær, og hvite små marengstopper. For å skape variasjon og høyde  så er står noen av skålene på toppen av boller som står opp ned, og så er det satt glassklokker på toppen av dette, gir en flott feststemning til bordet. Brudespirea fra hagen, og servietter med flaggbord.

 

 

Hveteboller med malt flaggFlaggboller fra Villa Perlesukker
Hveteboller er alltid populært blant både små og store og perfekt å ha med på skolens kakelotteri eller i en kurv til hagefesten. Disse er gjort ekstra 17.mai fine ved å male de med pastafarge (type kontidorfarge) før steking, og vips er hverdagsbolla løfta opp til fest!

 

Alle bilder er lånt med tillatelse


<!– end InLinkz script —>

Har du skrevet en bloggpost med tips til kaker, mat, bordpynt, interiør, bunadstriks, eller hår og klesstyling for festdagen? Legg til bloggposten ditt via blå knapp ovenfor. Maksimalt tre bidrag pr blogger 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her