Kornvalmue, så den rett ut nå! #Bieblomst

Jeg har betalt for å være en del av BieBlomst kampanjen

Jeg digger sommerblomster som kan såås rett ut i hagen! Her i Oslo har vi nå fått gode nok temperaturer til at jeg kan starte utesåingen, og en av de første jeg skal så er kornvalmuen. Nette, lette ettårige blomster som blomstrer fra begynnelsen av august og utover.

Jeg hadde akkurat denne som heter ‘Bridal Silk’ i fjor, og den var så yndig, og i år er den med i BieBlomstkampanjen. Det vil si at du finner den i det humlegule frøstativet på hagesenteret, sammen med andre blomster med humletekke (ja, humlene er bier).

kornvalmue-Bridal-Silk-1

Valmuer er i utgangspunktet enkle å ha med å gjøre, men de liker absolutt ikke å bli flytta rundt på så de skal såås direkte i bedet der de skal stå. Og pass på at de er jevnt fuktig frem til de har blitt små planter! Dette er forøvrig et stjernetips for alle frø du sår ut, jeg går faktisk ofte innom mine direktesådde og vanner de daglig om det ikke regner, bare en liten dusj med en vannkanne eller slange med strålehoder på er nok.

Slik sår du kornvalmue:
Spa lett over området du vil ha de og gjør jorda så flat og fin (holder å bruke henda for å jevne det til). Dryss så frø utover, ikke for tett, helst fem cm mellom hvert frø ellers bare sløser du med frøene. Klapp deretter til jorden over frøene med flathanda, med andre ord, her skal du ikke ha jord over frøa! Vann forsiktig og ofte. Når plantene begynner å bli noen cm høye så vurderer du om de står for tett. frøpakken foreslår 20-30 cm avstand mellom plantene, det synes jeg var litt mye, men la oss si iallefall ti cm. De som står tettere bare napper du ut og kaster. Og ja, gjør nå det da. Jeg veit det er vondt å kaste planter, men det er vondere for plantene å stå for trangt slik at de blir veike og strantne.

kornvalmue-Bridal-Silk-3

Jeg hadde aldri dyrket kornvalmuer før jeg sådde ‘Bridal Silk’, og ble høyst overrasket over at de faktisk kunne fungere i vase. Nå står jo ikke disse blomstene veldig lenge i hagen, men de sto igrunnen ikke kortere inne enn ute, og holdt seg fine i vasen i iallefall noen dager.

Vasen er fra Ditte Fischer

kornvalmue-Bridal-Silk-2

Komersielle forhold: BieBlomst er en kampnje drevet av hagegrossisten Nordic Garden i sammarbeid med Hageselskapet, Norges birøkterlag og meg. Målet er å gjøre det lettere for folk å handle blomster som er nyttige for de pollinerende insektene ved å ha egne stativer i butikkene hvor kundene veit at alle frø og knoller er egna.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her