Hagedrømmen er bristeklar :)

Peoner, det er noe utrolig drømmende over de, jeg kan ikke få nok. Du kjenner kanskje igjen følelsen? 😀

Fotografert i hagen i dag. Nå står silkepeonene skuddklare, det blir en herlig per uker fremover!

Har du lyst til å lære om peonene så les denne artikkelen. 

peon-7

peon-2

peon-1

peon-6

peon-3

peon-4

peon-5

Alle peonene er silkepeoner (hagepeoner), men de er arveplanter så jeg aner ikke hva de heter. Partneren øverst er en akeleie, fra Barlow-avstamning (sådd seg selv så ikke lengre en ren navnsort).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Vakre bilder(og blomster!)!

  Jeg elsker også pioner, jeg har en mørk rosa bondepion(officinalis) som blomster nå(sammne med en tofarget limegrønn og grønn hosta – vakker kombinasjon:-) Silkepionenene mine er dessverre fortsatt i knopp, og vi drar på hytta på lørdag.. Men, det har skjedd før, sen og og kald(og våt(!)) vår har gjort at mannen min må dera hjemom for å plukke og ta dem med ned til meg på hytta:-) Men, selv om jeg blir voldsomt glad for å se pionene, de passer egentlig ikke der ute i skjærgården – rart med det…! Der har jeg nå fått meg staudebed(anlagt ifjor) med ryllik(i terracotta og gule toner), rosa kattehaler, salvier, lavendel, solhatt, prydgress(calamagrostis) – og sommerfuglbusk for å lokke til meg sommerfugler, er så mange av dem der nede:-) Spennende det også:-)

  Men pioner er fantastiske – den mest blomsteste blomsten av alle blomster: -) – slik man drømte om da man var liten(og fortsatt gjør man jo det:-))

  Hilsen Annette

 2. Og apropos salvie i forrige bloggpost, jeg glemte å nevne Perovskia(altså, russisk salvie, nærmere bestemt, Perovskia atriplicifolia ‘Blue Spire’) Den har jeg også plantet på hytta ved sjøen, sammen med salvier, ryllik, kattehaler prydgress(Calamagrostis Overdam), solhatt osv, calamagrostis «Overdam. Perovskia blir litt som en lilla dis/sky(haze!), ganske vakker sammen med prydgress og andre stauder som både går ton i ton og form í form(!), og stauder som gir litt kontrast, både i form og farge 🙂 Men den er vel ikke herdig mer enn til sone 3? Men skulle gå bra i Oslo-området, i alle fall… Man kan blant annet studere Piet Oudolfs hagedesign, eller Kjeld Slot(Danmark), så ser man mye fin bruk av den russiskesalvien Perovskia:-)

  Hilsen Annette

 3. Vakkert! Her hjemme ligger hagen et par uker etter, ser det ut til. Men peonblomstring i midten av juli er heller ikke å forakte. Jeg tror forresten den hvite peonen med litt mørk rosa i midten er Festiva Maxima.

 4. Ja, peonen er virkelig en vakker blomst, i mange fargevarianter og arter. Synes alle er like vakre. Og nå er den jo populær som aldri før. Den minner meg veldig om min farmor som hadde en lang «hekk» med peoner (på -60/-70 tallet). Vi fikk alltid med en bukett hjem da vi var på besøk i blomstringstiden. Koselige minner! Tror jeg må se å få meg noen peonplanter i hagen, gitt.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her