Jeg har overkommet roddis-aversjonen!

Anne-rhododendron-

Jeg har de senere årene drevet med en slags eksponeringsterapi for å overkomme min aversjon mot rhododendron… 😉
Terapien går ut på ven oppsøke botaniske hager ol midt i rhododendronblomstringstiden (dvs april-juni) og så aktivt gå inn for å finne noen som er verdt å like. Og det har funket! Jeg har nå gått fra å hate roddiser, til å forstå at det finnes roddiser for meg også. Rett nok er det slik at majoriteten av de jeg liker er gamle digre trær og dermed litt utopiske å få kjøpt, menmen, det er da et skritt i rett rettning 😉

Denne helgen var mannen og jeg i Botanisk hage i Gøteborg, der fant vi denne skjønnheten – og hvem blir vel ikke forelsket i noe sånt?

rhododendron

rhododendron-3

rhododendron-5

Også hjelper det jo på at rhododendron er en skikkelig humlefavoritt... Hehe 😉

Anne-rhododendron--2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Går det an å ha aversjon mot Rhododendron da? De som er så vakre. Jammen bra du har kommet over den. He he. Jeg har også vært i Botanisk hage i Gøteborg. Den er så flott. Ikke ofte å se så store Rhododendron, i allfall ikke her i Norge.

 2. Jeg synes Rhododendron er nydelig! Men jeg synes det er viktig at de vokser i skyggen, eller i wodlandaktig miljøer! Rhododendron i sol, med gjerne litt gule blader, er ikke noe vakkert syn! Og heller ikke i sjokkrosa farger.. Jeg liker faktisk den vanligste, den som heter Catawbiense Grandiflorum(e.l.) nesaten aller best.. Den busken, i skyggen, får så vakker farge – litt hemmelighetsfull på et vis! Perfekt avstemning av blomster og blad! Nå har jo jeg en stor en, da, nok 100 år gammel snart, under en blodbøk, gullregn, syrin osv.. Men – jeg har den også rundt huset, på nordsiden og østsiden. I tillegg har jeg den hvite, Cunninghams White. Den står jo ganske kort, men er jo også så vakker før den springer ut, med sine lys rosa knopper.. Jeg bor jo i et gammelt hus, kanskje Rhododendron passer ekstra godt i gamle miljøer…? Var ellers på hagesenteret forleden, og så det er kommet mange vakre nye lilla/rosa sorter også… Og så har jo Rhododendron vakre blader hele høsten og store deler av vinteren (bare under streng kulde ruller de seg sammen for å beskytte seg mot frosten…), det har jo nesten en like stor verdi!

  Og Rhododendron er også utrolig fine å plukke inn i vase:-)

  Har du tittet på de løvfellendde, da? De finnes jo også i veldig spesielle farger. Tror man kan finne på mye morsomt med dem, i kombinasjon med tulipaner/narcisser osv i de rette fargene 🙂

  Hilsen Annette

 3. Jeg trenger så visst ikke noe ekstra puff for å like rhododendron 🙂
  Det er så stor variasjon at jeg får ikke nok av dem.
  Den du viser ser ut til å være en art. Vet du hvilken det er ?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her