Magnolia i juni, perfekte blomster daler ned!

magnolia-wilsonii-4

Vanligvis i hagen så synes vi det er irriterende med blomster som bøyer beskjedent på nakken, men når blomstene henger på trær så blir jo saken en annen! Magnolia wilsonii har store blomster i reneste hvitfarge som på vakreste vis vender hodet ned og møter blikket ditt, om du ser opp.

Magnolia wilsonii, er dessverre ikke videre herdig, den er nok forbehold de som bor lengst sør i landet. Faktisk har jeg litt problemer med å finne herdighet på den, den er ikke nevnt i bøkene mine, så har du tips så kom gjerne med de i kommentarfeltet. (Jeg tror jeg har sett den på Botanisk hage i Oslo, men er ikke sikker).

magnolia-wilsonii-3Høyt tre med spinkle grener som strekker seg ut mot lyset i en skoglund. Gammelt tre, inngrod miljø. Store blader, store blomster, mye mellomrom. Og ro.

magnolia-wilsonii-5

Denne er fotografert i Botanisk hage i Gøteborg hvor mannen og jeg var en tur i går. Og jeg håper du blir like glad å se skjønnheten som jeg ble!

magnolia-wilsonii-2

PS: Jeg har endret teksten noe etter at jeg ble gjort oppmerksom på at det er noe uklart hva som er korrekt norsk navn på denne. Jeg trodde det var junimagnolia, men det ser ut til å være feil. Jeg har derfor fjernet referansen til nanvet som junimagnolia.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Ja den er vakker, og veldig interessant! Bør sikkert få litt størrelse for at man kan oppleve at blomstene faller ned ! Men da er den nok usedvanlig vakker, har often tenkt på den, faktisk!

  Jeg googlet litt rundt og fant noe som viser at den har herdighet 4(det har jeg også nesten tenkt, den er så ofte omtalt både i nye og eldre hagebøker..!)

  http://www.uib.no/arboretet/66

  Den fikk jeg også nå enda mer lyst på, vakkert med de hvite store blomstene en og en, og med «ansikter»! Litt eksotisk! (Bare ikke blomstringen kommer helt sist i juni, men det gjør den vel ikke, iom. den blomstrer i Gøteborg nå(og de har også hatt en kald vår i år, har jeg forstått ut fra en svensk hageblogg jeg følger 🙂

  Hilsen Annette

 2. Vi har junimagnolia Sieboldi i hagen her i Töcksfors hvor det er sone 4-5. Den er sju/åtte år og har mange knopper. Går nok enda minst to uker för den springer ut. Den er ca 2 meter höy og er ganske omfangsrik selv om den ble beskåret litt etter blomstring ifjor.

 3. Nyttig å vite, at den ikke blomstrer ennå i Töksfors(skjkjønte det er syd for Oslo, så på kartet). Er det noen som vet om blomstringen pågår lenge(syntes jeg leste et sted både juni og juli?(begynte å lure på om den kunne være interessant for hytta der vi tilbringer hele julimåned..?) Eller om den bare varer et par uker?

  Hilsen Annette

 4. Ser at wilsonmagnolia(som jeg nå har sett den omtalt som i div norske tekster) egentlig er en type Sieboldmagnolia, Magnolia ‘sieboldii x wilsonii’! Ikke rart man blir forvirret !

  Men den vanlige Sieboldmagnoliaen, Magnolia Sieboldii, er nok den som heter junimagnolia på norsk 🙂

  Men interessant med begge! Men ser ut som wilson er litt mindre herdig..

  Hilsen Annette

 5. Hei !
  Jeg har et lite magnoliatre i en urne og lurer på om den MÅ plantes ut eller om den kan overvintre inne feks i urne .
  men om den må plantes ut , er det for sent nå ?
  Det er en Cleopatra .

 6. I Aboreet i Sandnes står det at den heter Wilsonmagnolia; wilsonii magnolia. Magnoliaceae

  Der står den nydelig og er Ca tre-fire meter høy.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her