Piggete pleiepasient

picea-2

Jeg er beredskapshjem for pinnsvinhjelpen og tar av og til i mot pinnsvin. Ettersom jeg egentlig er på pleiepasientnivået selv så har jeg ikke hatt pinnsvin på en stund nå, men Picea her var et så lett tilfelle at han fikk komme til meg. Jeg har en pinnsvinluftegård som han bor i, og han kommer seg raskt så snart skal han settes ut. Picea er en fullvoksen hanne, nysgjerrig og egen og litt sur for å være i bur, og oppkalt etter grantreet 😉

Pinnsvinhjelpen er landsdekkende organisasjon hvor publikum kan ringe inn når de finner pinnsvin som antas å ikke være helt i form. Pinnsvinene er utsatt i det moderne samfunnet og lever farlige liv mellom biler og lyssjakter og grestrimmere og gift, og det gjør en stor forskjell for bestanden at vi kan hjelpe de som er i nød.

Finner du et pinnsvin som du synes oppfører seg unormalt så
ring Pinnsvinhjelpen på tlf: 922 80 021

,

Har du også lyst til å hjelpe pinnsvinene?
Gi en donasjon Pinnsvinhjelpen er helt avhengig av donasjoner, selv små midler gjør stor forskjell.
– Er du veterinær? Doner tid! Ta kontakt med pinnsvinhjelpen for mer informasjon, de trenger veterinærer over hele landet.
– Kunne du tenke deg å være beredskapshjem/fostermor for syke pinnsvin? Ta kontakt med pinnsvinhjelpen! De gir god opplæring.
For kontakt: Ring eller send epost, kontaktinfo nederst til venstre på siden.

picea-1

Fire forte fakta om hva slags hager pinnsvin liker:
1. De drikker vann, og skal aldri ha melk. Fuglebad på bakken er helt konge!
2. Har du pinnsvin så kan du gjerne gi de litt tørrfor for katt. Det er godt for de og settes stor pris på.
3. Pinnsvin liker at det er steder å gjemme seg vekk i hagen. De stortrives i kvisthauger og under terrasser og under tette busker osv.
4. Ikke bruk gift. Pinnsvinene spiser innsektene som spiser gifta…

Følg Pinnsvinhjelpen på Facebook for koselige oppdateringer om våre piggete venner!

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Så koselig med pinnsvin. Der vi bodde før, i tett begyggelse utenfor byen, hadde vi besøk av pinnsvin en gang i blant. Men her som vi bor nå har jeg aldri sett pinnsvin. Litt rart ettersom vi bor på landet, i skogkanten. Men pinnsvinet er kanskje mere et «bydyr»?
    Virkelig flott at mennesker som deg hjelper denne utdøende rasen å overleve. God bedring til dere begge!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her