Hengebergknapp – blomstrer fortsatt!

Vi har nå hatt noen netter med skikkelig nattefrost og de fleste blomstene har gitt opp. Men ikke alle! Hengebergknapp, Sedum sieboldii, er fortsatt akkurat like fin og formelig strutter i krukken sin enten den bader i frost, regn eller sol.

Det finnes mange ulike sedumer, også kaldt bergknapp. De er sukkulenter, dvs at de tåler litt tørke, og de trives dermed i krukker. Noen bergknapper blomster på våren, men for krukkene så er det jo mest de som blomstrer sen høst som er interessante, bla denne hengebergknapp, og den langt mer kjente oktoberbergknapp.

sedum-sieboldii-5

I tillegg til å være vakre og lettstelte så er dessuten bergknappen en skikkelig insektsmagnet. Alle sammen. Og det er ekstra verdifullt når sentblomstrende blomster har insektstekke, så får humlene og sommerfuglene mm maks mulighet til å fete seg opp før vinterdvalen.

sedum-sieboldii-3

sedum-sieboldii

Bergknapp-familien er stor, og det varierer mellom artene hvor herdig de ulike er. Knut Langeland oppgir i «Stauder» at hengebergknapp er herdig til H6. Den liker å stå i sol, og med godt drenert jord, og jeg tror nok at god drenering er vesentlig for overvintring i de tøffere sonene.

sedum-sieboldii-4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei. Hatt så mye glede av å følge deg. Du svarer og busker for krukker har blitt så fine. Jeg ha bestillt et blodbøk tre på 2 m. Stor krukke med vid hals .
    Tenker meg et oar stauder nederst. Har du forslag

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her