Fantastiske Sissinghurst, bli med ut i The Cottage Garden!

For snart to år siden var mannen og jeg på hageturne i England. Vi rakk over et dusin hager, og Sissinghurst Castle Gardens var naturligvis en av de prioriterte. Sissinghurst er en av Englands mest populære hager, og kanskje mest kjent for sin «White Garden». Dessverre var det for tidlig i sesongen til at jeg kan si at den var videre interessant, det som derimot virkelig fungerte var hagen jeg viser i dag.

Sissinghurst og de fleste andre Engelske hageanlegg er delt inn i mange mindre rom. Dette hagerommet heter Cottage garden etter «stua» som står på den ene siden av hagen. Det har hus og hekk og mur på tre sider, og er åpent ut mot det litt lavtliggende landskapet/skoglund på den siste. Nesten midt i rommet står det fire formklipte barlinder (Taxus bacata ‘Fastigiata’), og så er gulvet dekket av bed med smale stier lagt geometrisk.

sissinghurst-hagerommet-3

Fargevalget er distinkt. Det går i en miks av gul, orange og rød, med mye spennende bladverk. Noen av plantene du ser er: Tulipaner, akeleier, valmuesøster, ulike vortemelker, gyldenlakk, roser, peoner, iris, orientalske valmuer, og mot slutten av sesongen et rikt flor av georginer.

sissinghurst-planter-2

Ballblom, Trollius × Cultorum ‘Superbus’

 

sissinghurst-planter-4

Gyldenlakk

sissinghurst-hagerommet-2

Verdens kuleste kobberkrukke med tulipaner i (alle tar bilder av denne)

sissinghurst-planter-3

Svovelpion, Paeonia Mlokosewitschii

sissinghurst-planter-5

Vortemelk, Euphorbia griffithii ‘Dixter’

sissinghurst-hagerommet-4

sissinghurst-planter-7 sissinghurst-planter-6

Gyvel! Busk, funker i iallefall i H3.

sissinghurst-hagerommet

hallstein-sissinghurst

ektemann med tulipan, frittilaria og klatrerose.

– Les mer om hagerommet i Sissinghurst gardens egen hageblogg
– Les mer om hele hagen i denne artikkelen fra RHS
– Og titt inn i det verdensberømte White Garden hos hagebloggen Trädgård på djupet


– Bli med meg rundt i flere Engelske hager her!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  • så gøy å se hagen i mai-juni (vi var der i april). Jeg kan nesten tenke meg at cottage garden er finest vår og høst, men jeg tipper at white garden sto på sitt fineste når du var der? Eller ikke, jeg fant ikke bilder fra den hos deg?

  • Takk for at du deler, jeg tittet på den bloggposten og på White Garden, som jeg håper jeg får se snart i sommerprakt 😀

 1. Den hagen skulle jeg gjerne besøkt, takk for titten !!
  Kjenner jeg lengter etter vår når jeg ser slike bilder.
  Men akkurat nå for tiden er både jeg og kattene veldig opptatt av fuglene i hagen på fuglematerne. Jeg titter i Fuglefryd og prøver å finne ut sorten og kattene tror de jakter gjennom vinduet 😀
  Ha en fin dag !!

 2. For noen nydelige bilder idat jeg sleper inn mere ved,- og just har hengt mer mat til fuglene- et par av meisebollene er etter din oppskrift, de har satt 3 stjerner i Michelin for fugler på dem:-).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her