Her kjøper jeg økologisk dyrkede grønnsaksplanter!

I år har jeg valgt å ikke så frø inne. Jeg kommer som alltid til å så endel ting direkte ut i bedene, men noen planter må jo sås inne skal de rekke å modnes, og de kommer jeg til å kjøpe i år. Det er gøy å så, men det funker dårlig at planterommet ligger i 2. etg, for plutselig orker jeg ikke gå opp trappa en uke, og da dør planter.. Så i stedet for å streve med dårlig samvittighet over å være planteplager, har jeg satt strek og gått for kjøp i år.

Valget ble spesielt enkelt når jeg oppdaget at det nå har kommet en aktør som lager økologisk dyrkede småplanter! Jeg foretrekker jo å dyrke økologisk i egen hage, både av hensyn til naturen, plantene og meg selv, og når en nå kan få småplantene dyrket økologisk var det en selvfølge for meg å velge det.

Da Haes gartneri holder til på Jevnaker. De driver helt økologisk og lever vel mest av eføyproduksjonen sin, men har i år startet med småplanter for kjøkkenhagen til hagefolket.  Utvalget er på 84 planter, med både vanlige og litt mer uvanlige planter. Og det er gode beskrivelser på hver plante slik at du blant annet kan se om du må ha drivhus for å dyrke de.

Du finner nettbutikken her. Obs: Varene kan bestilles nå, og må hentes på Jevnaker når det er varmt nok til å plantes ut. Bedriften sender ikke pr post. (Gartneriet ligger en times kjøring fra Oslo/Lillestrøm/Sandvika)

basilikum

Jeg har bestilt bla knollseleri, palmekål, brytsukkerert, rød basilikum, chilli, purre og artisjokk. Akkurat artisjokken er jeg veldig skeptisk til at rekker å sette frukt hos meg som ikke har drivhus, men er da verdt et forsøk 🙂

PS: Dette innlegget er ikke sponset.
Og. Jeg pleier å være forsiktig med å skrive om bedrifter som ikke leverer til hele landet, men her gjorde jeg ett unntak fordi jeg digger folk som tar store sjangser og utfordrer markedet. Det er nettopp det som må til for å få bedre utvalg, men det forutsetter jo at noen oppdager tilbudet, og akkurat det kan jeg, (og du) bidra ved å fortelle om nye tjenester. Og så er det jo å håpe at det synliggjør behov, og åpner opp markedet for andre deler av landet også 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Hei Anne, takk for tipset om økologiske småplanter! Jeg har dyrket artisjokker fra frø i 2 år nå, og har vel hvert år vært litt for sen ute med såingen… Men har likevel fått noen fine, ikke veldig store, men veldig gode artisjokker. Dyrker på friland i sone H4. Så blir sikkert bra om du får ut ferdige småplanter i brukbar tid hos deg. 🙂

  • Så flott å høre! De er jo så vakre planter, så jeg tenker jeg har en i en krukke, + noen i bed. Den i krukke kan jeg sette veldig lunt, så får jeg se 🙂

 2. På Sørlandet er vi så heldige å ha Randesund Hagesenter. Der kjøpte jeg småplanter av kålrot, sellerirot, brokkoli og diverse kål i fjor. De har også tomater, agurk, paprika, chili, squash og div urter. Alt økologisk. Var og tittet litt i drivhuset deres i går og der spirer og gror det. Veldig praktisk å få litt hjelp om ikke man har plass og tid/lyst til å gjøre alt selv!

 3. Takk for tips.
  Hadde jeg hatt et slikt tilbud i nærheten, ville jeg som du kanskje satset på kjøp i stedet for å så selv.
  I tillegg er de Debiogodkjent og har helt akseptable priser.
  Det skal noe til å ha plass til alle sortene innomhus for forkultivering.
  Håper det kommer flere slike økologiske gartneri i det ganske land.

  • Ja prisene er virkelig ikke å klage på! Jeg driver og samler sammen tips til andre økologisk og nestenøkologiske planteprodusenter, så kanskje finner du noe nær deg i den når jeg publiserer!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her