Snøkrokus ‘Roseus’

Krokus er ikke bare krokus. Det finnes flere ulike arter, og enda flere navnsorter. Akkurat dette er snøkrokus ‘Roseus’ som er litt mindre og litt tidligere enn de fleste andre krokus, og litt mer rosa enn hva bildene viser 🙂

Hvor tidlig krokus er avhenger forresten mest på hvor den plantes. Vil du ha vårblomstring tidlig så er det supersmart å gå ut i hagen og se hvor snøen smelter først, og notere dette ned, og så til høsten sette løk og vårstauder akkurat der. Det kan være inntill husveggen mot syd, eller på en liten sydvent topp hvor snøen blåser vekk, eller skråning sola tar godt i. Og selv om du nå synes det er innlysende at du husker dette, så gjør du det ikke til høsten, så noter ned!

snokrokus-3

Norsk navn er snøkrokus, vitenskaplig navn er Crocus tommasinianus, og navnsortnavnet er ‘Roseus’
Kjøpes som løk på høsten. Er herdig til H7 og kan følgelig vokse over hele landet. Trives best i godt drenert jord, og sol eller halvskygge. Om den trives kan den spre seg med sideløk og med frø, og danne store tepper, både i bed og gressplen.

 

snokrokus

snokrokus-2

snokrokus-5

Fotografert på tirsdag i hagen til Maria/ Strandhuset.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Hei 🙂
  Eg er innom bloggen din kvar veke og har stor glede av den. Tidligare har eg ikkje kommentert men det må eg nå. 🙂
  Til sommaren skal eg og min sambuar ta over ein gard, det er spennande og skummelt. Eg held på med å planleggje hagen, korleis den skal sjå ut, kva eg vil ha og korleis eg får hunden til å ligge unna. 😉 Eg kosar meg derfor med tidligare innlegg, eg draumer meg vekk i hagebloggen din. Herlig inspirasjon for ein nybyrjar.

  • Hei Ingrid! Så hyggelig å høre fra deg 😀
   Gratulerer med gården, og det nye eventyret! Lykke til, det er herlig å sette igang med noe nytt 🙂

 2. Fine bilder som gjør at man må en tur ut i hagen og studere egne vekster… 😉
  Crocus tommasinianus er nydelige og bittelitt tidligere enn de storblomstrende. Hos meg må de ha sådd seg, for der er noen på steder der jeg definitivt aldri har plantet løk.

  • Ja det tror jeg nok de kan gjøre (men det hender jo også at løk flyttes på av sultne smådyr som lager lager)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her