9 inspirerende hagebyggverk – se før og etter, og stem frem det beste!

Reklame

Et godt hagebyggverk fyller funksjoner, skape muligheter og sette stemning. En terrasse kan gå fra å være en kjedelig flate – til å transformere hagen til designerdrøm. En hagestue utvider sesongen og dagen, et praktisk men utestengende rekkverk kan byttes ut med noe som er like praktisk men åpner opp mot hagen, og levegger skjermer mot vind og innsyn og setter ramme rundt uteplassen. For eksempel.

Vi har lange tradisjoner for å bygge med tre i norske hager. Trelastprodusenten Bergene Holm samler hvert år små og store byggverk fra hele landet til en inspirasjonspriskonkurranse med fantastiske premier (les her om hvordan delta), og i dag har jeg æren av å presentere årets ni finalister som er valgt ut av en jury. Nå kan dere lesere bade dere i inspirerende byggverk, og så håper jeg dere være med på å stemme frem årets vinner!

Det er ni finalister. Nedenfor er de presentert en og en, og aller nederst finner du stemmeboksen. Garanterer at du finner inspirasjon, og håper du vil bidra med å stemme frem det beste prosjektet!

 

BH-1

Finalist 1: Flerfunksjonelt og tøft uterom med kjøkken og pergola
Christine og Kim Holmen la ett terrassegulv tilpasset hagens ulike nivå, og fylte det med kreative løsninger. Her finner du blant annet utekjøkken, pergola, levegg, plantekasser og iskjøler.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-2

Finalist 2: Idyllisk og sjarmerende hagestue
Charlotte Hegge Wærstad i Skien bygget en 15m2 stort lysthus med naboens gamle vinduer, snekkerns gamle tregulv og i empiriehusets stil. Lysthuset har gulvvarme og er isolert, gamle dørblader ble til brystning, og det hele sitter godt i hagen.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-3

Finalist 3: Funksjonell og flott terrasse med overbygg og smarte plantekasser
Monica og Rune Dahle Pedersen hadde en vanlig inngjerdet terrasse. De ønsket ikke endre på størrelsen, men ønsket et overbygg, og mer kontakt med hagen. Halve terrassen har nå tak, og gjerdet er erstattet med bredere trapp og plantekasser.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

Finalist 4 : Skapte hotellfølelsen i sin egen hage
Tina Stuestøl fra Oslo hadde en terrasse som var for liten og ikke dekket familiens behov. Familien tok stort grep, og transformerte hele hagen med tredekke, vegger og overbygg.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH5

Finalist 5: Skjermet hagen med en stilren utestue
Manuela Hardy fra Sandnes synes det ble for åpent på terrassen, så hun bygget en utestue som både gir et hyggelig rom å være i, og som gir skjerming og danner en stilren og bakgårdspreget terrasse.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-6

Finalist 6: Unik utestue bygget for ruskete vestlandsvær
Njål Vikanes i Ulsteinvik redddet gamle vinduer fra rivningen av Hotell Ulsteinvik og transformerete de om til hagestue/orangeri. Bygget har spennende fasong og plenty av karrakter, og rommer 14 rundt langbordet.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-7

Finalist 7: Flott terrasseløsning med lekker og lys vinterhage
Annbjørg Hylland hadde en liten inngjerdet terrasse med et lite overbygg. De ønsket seg noe større, og som knyttet seg bedre til hagen, og bygget en stor terrasse som har smarte trapper ut i hagen, og en romslig sommerstue.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-8

Finalist 8: Løftet uterommet med en gigantisk drømmeterrasse
Esben Ronander på Husøysund har en hage med mye fjell, og bygget en stor terrasse med innfelt basseng, på mur på en side og felt inn i svaberget på andre siden. For å bryte opp flaten har han lagt materialene i ulike retninger, dette gjør at terrassen virker mindre dominerende.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

 

BH-9

Finalist 9: Transformerte fasaden med spennende trappløsning og effektfulle spiler
Arne Hustvedt fra Moss transformerte en liten skyggefull uteplass. En mørk liten sitteplass ble til to med en terrasse ved huset og en nede i hagen, og det hele ble bundet sammen med en trapp og bed. Det ble bygget lagringsplass under terrassen.

Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg

.

SLIK STEMMER DU:
De fleste kan stemme direkte i boksen nedenfor, noen få har problemer med å få opp knappene, og dere kan stemme ved å klikke her. 

 


Over kan du stemme frem det prosjektet du synes fortjener å vinne. Avstemningen er åpen ut mandag den 11. april.  Vinner offentliggjøres på Bergene Holms byggeblogg torsdag 14. april kl 12.00.

 

Følg Bergene Holm på Facebook og Instagram for mer trevirkebyggeri-inspirasjon! Og så kommer det mer hagebyggeri her på Moseplassen utover våren også :)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. Dette var virkelig imponerende og inspirerende. Tenk på all den planleggingen, innsatsen, drivkraften og kreativiteten som ligger bak prosjektene. Utrolig! Så mange ulike løsninger og stiler folk velger ut fra personlig smak. Det var ikke vanskelig for meg å bruke stemmen min:) Lykke til alle sammen! Blir spennende å følge med på kåringen. Håper du lager en bloggpost på det Anne. Alt godt til deg også.
    Hilsen Jannicke

  2. fantastisk nydelig hagestue som innbyr til selskap eller ro . Har selv hatt gleden av å drikke kaffe i den ( Mæla klassen) og det var et uforglemmelig sted skjønne omgivelser, gjenbruk og smarte løsninger .

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her