Anemonella

Anemonella, Anemonella thalictroides, er en utrolig nydelig plante. Nett bladverk og små yndige blomster. Skogbunnsplante som trives best i halvskygge og humusrik jord. Blir opp til 20 cm høy og blomstrer vår (nå heromkring). I utgangspunktet enkel hvit, men så har flinke gartnere kultivert frem både rosa og lilla og gulgrønne toner, i enkle, doble og fylte.

anemonella-4

Noen av staudene jeg skriver om er supervanlige, andre er rimelig uvanlige. Anemonella er en av de uvanlige som er litt vrien å få fatt i. Men er du sjarmert så kan du jo spørre på et hagesenter nær deg som satser på litt uvanlige stauder, kanskje står det en skatt i en krok og venter på en adoptivfamilie. (Bor du nær Vegge i Vestfold så har de, og GardenLiving har barrotsplanter).

anemonella-2

Selv har jeg ingen anemonellaer. Jeg kjøpte en engang men den ville ikke bo hos meg, så nå nøyer jeg meg med å nyte den hos min gode hagevenn Maria. Det er helt ok, jeg trenger ikke ha alt selv, hehe 🙂

Rosa-lilla, fylt: Anemonella thalictroides ‘Shoafs Double Pink’
Hvit-rosa, enkel: Anemonella thalictroides ‘Big JP’
Lyserosa, fylt: Anemonella thalictroides ‘Cameo’

anemonella-6

anemonella-5

anemonella

Les mer om anemonellaen hos Aspaker

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så fin!

    Prøver å lete gjennom dahlia-sidene dine. Mye jeg lurere på….
    Elsker forresten også Dahlia!
    Hadde vært gøy om du gav et innlegg om hva (dvs jordblanding) du planter dahlia i, næring du gir, og generelt en masse gode dahlia-tips både fra deg og fra leserne. Har så lyst på masse flotte i år da det var et dårlig dahlia-år i fjor. Det var for kaldt, tror jeg.

    Da var mitt ønske presentert. Takker for mye flott og mye godt hagestoff. Herlig. Ha en strålende dag, Anne!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her