Magnoliaen blomstrer :)

Lure planter tar seg tid på våren. Stikker gjerne tåa i badevannet, for så å vade saaakte uti..

Det kan jeg så absolutt si gjelder denne skjønne magnoliaen. Først sto den der riktig lenge med store fete knopper, så sprang den halveis ut en varm dag, men ble klokelig værende i halveisposisjon når det brått begynte å snø…

Men i dag, i dag brettet den seg omsider ut.

magnolia-busk-5

*lykke*

Denne er identifisert til å være ‘Leonard Messel’, og det skal være en av de mest frosttålende som er å få. Den er kategorisert som en busk, og kan bli fire meter, men jeg tror den i de fleste norske hager vil holde seg langt lavere. Kan stå i sol eller lett skygge. Magnolia trives best i godt drenert og rik jord, og liker hverken å stå våt, eller tørke ut. Så hverken ren sandjord eller tung leirjord er ideelt.

Har du lyst på magnolia i hagen din, så finner du en liste over de mest herdige her + tips til trivsel.

 

magnolia-busk

magnolia-busk-2

magnolia-busk-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Så nydelig, Anne.
    Ja, jeg ønsker meg magnolia men her har vi litt mye vind. Noen som har noen erfaring med det?

    Takker for vakre bilder og listen. Ha en herlig hagedag!

  2. Nydelig. Drømmer om Magnolia til gården, men får sjå om eg kjem over riktig herding. Uansett, eg finn så mykje inspirasjon på bloggen din. Takk for at du deler, saumfarar bloggen din for gode tips og råd til hagen.

    Helsing Ingrid // Vaniljehjarte.com

  3. Åh, Magnolia er såå vakker! Den står på min ønskeliste. Du har tatt noen praktfulle bilder, så det blir jo nesten som å få det skjønne treet inn i stua.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her