Bind krans, med lammeøreblader!

Har du sett så vakkert! Denne kransen slettes ikke er vanskelig, eller spesielt tidkrevende. Eneste er at du må ha egnede blader i hagen, eller i hagen til noen du kjenner 🙂

Du trenger:
– halmkrans
– lammeøreblader, (eller salvie, heauchera ol)
– stiftemaskin (eller nåler, eller ståltråd)

lammeore-krans

Slik binder du kransen:
Plukk inn blader av lammeøre, det er en relativt vanlig staude med sølvfargede blader. Om du ikke har lammeøre i hagen så kan du bruke salvie, heuchera eller andre blader som ikke blir for sprø når de tørker.

Unngå å få jord på bladene, og rens bladenes forside for bøss ved å dra de over et håndkle, litt viktig for ellers tørker bøsset fast.

lammeore-krans-hvordan

lammeore-krans-hvordan2

Fest ett og ett blad til halmkransen med stiftemaskin. Sørg for å legge bladene med overlapp slik at stiftene dekkes av blader. Selv om jeg gjorde motsatt med første bladet på bildene over, så liker jeg å legge bladet på plass først, så sette en stift på siden litt langt frem på bladet, og så en eller to over nerven på bladet på baksiden.

Har du ikke stiftemaskin så kan du feste bladene med knappenåler med stort hode, eller surre bladene fast med ståltråd eller bånd.

lammeorekrans

Når du er helt rundt så surrer du tørkepapir rundt kransens overflate, slik at alle blader lett presses ned mot sine naboer. Dette gjør at bladene tørker glatt. Etter en par dager kan du ta tørkepapiret av, og du har en ferdig krans.

lammeorekrans-2

Dekorer etter hjertet lyst med kongler, lavkledde grener, tørkede blomster, små pynteting eller hva du nå enn måtte like. Her er rom for å leke! Kransen kan nå henges opp, gjerne inne. Jeg tror den kan holde seg pen ett år om den ikke henger i direkte sollys.

lammeorekrans-3

Jeg brukte orekongler på min, som jeg festet med stifter laget av stiv ståltråd (elefanttråd). Dermed ble festene «usynlige», litt snasent? Jeg har nå forresten bestilt flere blader fra min kjære mors hage, så det blir nok flere lammeørekranser, og kuler, og slikt, etterhvert 🙂

– Og du, binder du en dekorasjon med lammeører så vil jeg gjerne se! Legg inn bilde på Facebooksiden, gøy for både meg og andre lesere!

Og ja, synes du posten var fin så er det som alltid stas om du tipser vennene dine om den, feks via dele-til-facebookknappen nedenfor 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Å, så nydelig, Anne, og for en kjempeidé! Og så utrolig flott du har lagt bladene, mønsteret du laget ser jo så perfekt ut. Selv laget jeg en krans av lin igår. Laget en krans av pil som base og klippet lin helt til sola gikk ned. Her ble kvelden avsluttet med en malerisk solnedgang. Helt rød-/rosa- og orangeflammet himmel. Magisk!

    Ha en herlig dag, og den lammeørekransen har jeg lyst på, så da er det bare å prøve. Er så heldig å ha en flott mengde med lammeører i år. Stauden har virkelig blitt stor og flott. Håper jeg får det like bra til som deg. Har for første gang oppdaget kongler på både humlen min og på en stor Or jeg har i hagen, og gledeshyl ble det begge gangene:)

    Jeg elsker kranser, så gleder meg om du legger ut flere tips. Er du flink til å plukke diverse skatter fra naturen? Som feks kastanjer, bøkekapsler og kongler i alle varianter? Jeg prøver, men kan alltids bli bedre;) Nyt dagen!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her