Bli med ut i Snøfall-orakelets hage: Havlyst park

NRK sin nye julekalender Snøfall har en frodig hage, og orakelets del av hagen er filmet i Havlystparken, på Ramme gård (Hvitsten gods). Det er et praktfullt hageannlegg som jeg besøkte for noen år siden, og så tenkte jeg at kanskje det er flere enn nisser som hadde synes det var kjekt med solfylt hagevandring midt i vinterhufsa?

Så, bli med ut på en liten svipp rundt i Snøfall-orakelets hage:

orakel-hage-snofall

Ser du godt etter så skimter du paviljongen bak der, det er altså der orakelet bor 😉

Havlyst-9

Havlyst-6

Havlyst er ikke fremmed for skuespill, det har faktisk sitt eget Shakespeare ute-teater!

Havlyst-park-2

Og det kuleste toalettet

Havlyst-2

Og lommer for å slappe av 🙂

Havlyst-4 Havlyst Havlyst-8

Havlyst-park

Havlyst-3

Sånn, nå er du varm og kan slippes ut i julværet igjen, eller hva?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Åååå så fint. Må ta meg en tur dit og se engang jeg er i sør. Sikkert mye inspirasjon å finne 🙂
  Lena

 2. Har sett et par episoder av Snøfall og lurt på denne hagen. Nå vet jeg altså det. Takk for flott hagevandring. Nydelig sted!

 3. Havlyst er en utrolig, unorsk plass!
  Til noe annet: Det er noe rart med Hageblogger-siden for tiden. Et bilde fra Gilberts hage legger seg over store deler av siden, og lenger nede skjer det samme med et bilde fra Tante grønn…

  • ja jeg veit, det er en dårlig kode i noen av bloggene som gjør at bildene deres av og til legger seg over. Jeg får ikke gjort så mye med koden, så løsningen blir vel at jeg sletter de aktuelle bloggene fra listen, dessverre. Har ventet litt for å se om det ordnet seg av seg selv, men det ser ikke sånn ut.

 4. Synes jeg ser en diger blyurtbusk der. Overlever den ute om vinteren tro? Et flott anlegg. Takk for titten!

  • Det er mildt der (sone 2 vil jeg tro, kanskje enda bedre i utvalgte lommer), men ja, den må nok inn på vinteren, vil jeg tro. De har endel overvintringsplanter.

 5. Så artig å vite at hagen i julekalenderen er nettopp der!
  Flott hageanlegg, det er slikt man vanligvis forbiinder med det store utland…

  • Ja dette annlegget er unikt sånn sett. Nå finnes det faktisk endel flotte anlegg rundt i Norge også, men ikke på langt nær så mange som du feks finner i England.. 🙂

  • Men hagen er dessverre stengt . Kun åpen på utvalgte få dager når det er konsert El hagedag 1 gang I året.

  • Det har variert fra år til år hvor mye de er oppe. De har pleid å ha marked to ganger i året, da har det vært oppe, og så har det vært enkeltevent som har vært åpent. (alltid en inngangsbillett dog). Ett år hadde ikke åpent i det hele tatt pga bygging, men jeg tror de er ferdige med det forlengst nå.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her