Corylopsis platypetala! (turn that frown, upside down)

Tidligere i uken var jeg en liten tur i Botanisk hage. Jeg hadde lengtet dit lenge, og gledet meg mye til å komme ut etter en uke i sofa-modus. Men, i det jeg kom frem skyet det over, og så bestemte rullestolen seg for å krangle med meg. Nå er igrunnen ikke Botanisk hage og den sammeleggbare rullestolen min så gode venner i utgangspunktet, det er for mye grus og gangstier som skråner i alle mulige rettninger for de små forhjula, men nå var det i tillegg et teknisk problem i festet til hjulet. Nuvell. Etter å ha sett komplett absurd ut, (se for deg rullestolkjører reise seg, legge rullestolen på siden og så sparke ned på hjulene…) så fikk jeg fikset problemet, og kunne kjøre videre. Men da var jeg kald, sliten og sur.

Heldigvis gikk det over. Surheten min varte vel ti minutter tenker jeg, til jeg passerte denne gledesbomben! Jeg har ikke greid å finne norsk navn på den (utover at det er en hassel), men på vitenskapelig heter den Corylopsis platypetala.

Altså jeg ble jo ikke glad med en gang jeg så denne hasselen, men jeg tuslet da bort til den, og mens jeg sto der så jeg en humle! Det fyrte meg opp litt, jeg digger jo humler. Så kom en liten sanger, det løftet det enda ett hakk, og SÅ kom solen, og transformerte alt!
– Cue jubelbrus!

En eller annen nusselig sanger

Corylopsis platypetala er som du kan se av bildene en stor busk. Siden den bor i Botanisk hage så er den minst herdig til H3, men om den tåler mer enn det veit jeg dessverre ikke, har ikke greid å finne god info på nett. Har DU erfaringer å dele så blir jeg veldig glad for å høre fra deg!

For SE så nydelige blomster den har! På avstand lyser hele busken, selv i overskyet vær lyste den opp. Og tett på så blir man lett fjetret av de mange hengende blomserklasene.

Dette må da være en dyrkningsvennlig plante?

Vakker, ja!
Nyttig? Ja! Den har mat til vårhumlene!
Herdig, lettstelt, flittig? Veit ikke, men håper lesere vil bidra med erfaringer!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Skjønner godt at du var sur etter den dårlige starten. Og jeg måtte smile litt da du beskrev hvordan du hadde reist deg fra rullestolen og vært sint på den. Men så deilig at det hele snudde og ble til en god opplevelse. Hassel-blomsten er nydelig, som veldig mange andre blomster på trær. Bare så synd vi ikke alltid legger merke til det. Jeg vet dessverre ikke noe om den hasselen du viser, annet enn at den er vakker. Ha en fin dag!

    • hehe, at jeg sparket til stolen var ikke egentlig fordi jeg var sint, det var for å få bakhjulet skikkelig på plass. Det var nemlig ikke skikkelig kontakt, og ettersom motoren sitter i hjulet så betyr det at jeg ikke kommer fremover. Må få stolen på service til uka, den trenger litt omsorg og olje 🙂

      Ha en flott dag du også!

  2. På en engelsk side fant jeg at den vokser best på Zone 6a-8a.
    Hva dette er i Norge blir jo et annet spørsmål… hmmm

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her