Nydelig småblomstret rose

Se så skjønn en rose!
Den står i forhagen til ett av nabohusene mine. Jeg kan se den fra takterrassen min, og naturligvis fra fortauet når jeg triller forbi 🙂

Jeg dessverre veit ikke hva den heter, så dagens bloggpost er ikke så informativ. Men, jeg fikk lyst til å dele gleden over denne skjønnheten med deg, og sende en takk til alle som planter slik at naboer kan ha glede av det!

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Er ikke det «Finlands vita ros( Rosa spinosissima ‘ Plena’)? Jeg har i alle fall en slik som blomstrer her hos meg nå!

    Annette

  2. Jeg er veldig sikker på at det er Finlands vita ros (Rosa spinosissima ‘ Plena’), jeg vet 100 % sikkert at min er det for den har jeg selv bestilt, og den du viser ser eksakt lik ut, både i voksemåte, blomst, blad og torner 🙂

    • Ja, det er den også, er H7, så passer i nesten hele landet! (Var innom Lundebygartneri(roseekspert!) i Råde idag, der jeg så en og det stod står det H7 på etiketten) Sikkert ikke tilfeldig den er «nasjonalrosen» i FInland, heller!)

  3. Det er helt klart ‘Finlands vita rosa’ som vi kaller for Sankthansrosen (Juhannusruusu). Smuglet en rot fra torpet mitt i Finland på 90-tallet og den gleder oss hvert år rundt midsommer. Kaldt i år i Trøndelag, så den har nettopp åpnet sine første blomster. Yndig!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her