Breinøkketunge, flammende flott, fantatisk tøff, og insektsfavoritt!

Om du liker dype varme gultoner så er breinøkketunge et skikkelig funn. Dette er en tøffing som kan vokse i praktisk talt alle norske hager (herdig H7). Og med brednøkketunge i hagen så har du en blomst som slettes ikke skammer seg for å være til!

Breinøkketunge, Ligularia dentata, (ser ut til at den også kalles stornøkketunge) blir 100-120 cm høy. Den vil etterhvert danne ganske store kraftige tuer som gjør at den er spesielt godt egnet i store bed og som enkeltstående. Liker seg best i halvskygge og liker ikke å tørke ut. Det er vel dens eneste ulempe, den krever fuktig jord (eller hageeier som vanner).

I august-september overstrømmes breinøkkeltunge av store blomster som står i klaser, og de pollinerende insektene eeeelsker den! Det var ingen sak å få fotografert blomster med humle på, for å si det sånn…

Jeg digger blomster som gjør mye ut av seg sent i sesongen, og det gjør virkelig denne. Kjørte forbi Slottsparken før i dag, og er ganske sikker på at det står et stort parti av breinøkketunge på hjørnet mot Litteraturhuset. Så, er den bra nok for Kongen og humla, så er den kanskje bra nok for deg også? 😉

Om du vil se flere bloggposter om andre høsthagegleder så klikker du her: 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Flotte bilder – og nydelige blomster. Takk for titten! Skulle gjerne hatt en sånn, men krav til fuktig jord, liten veranda og eier som ikke er glad i å vanne går nok ikke sammen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her