La oss samle erfaring: Løk og rådyr!

Løk er lekkert, og er det ikke bare du og jeg som setter pris på blomster på våren, de er også favoritter for hjort og rådyr…

Men heldigvis så er det noen løk som rådyrene elsker, og noe som (stort sett) får stå i fred. Men. Hvilken det er er det ikke så lett å være helt sikker på, for kildene spriker, og jeg er redd mye av informasjonen er basert på hva noen har sagt at noen har sagt, sånn en gang for 50 år siden…

Så. Siden jeg er så utrolig heldig å ha direkte kontakt med tusener av hageeiere over hele Norge så tenkte jeg at vi kunne ta en liten dugnad!
Om alle dere med rådyr eller hjort i hagen kunne bidra med deres erfaringer, så samler jeg sammen og lager en nyansert oversikt!

Jeg lurer:
* Hvilken løkblomster spiser rådyrene alltid hos deg?
* Hvilken løkblomster spiser de mer sporadisk?
* Hvilken løkblomster får stå i fred?

Viktig her er at jeg ønsker DIN erfaring, ikke noe du har lest eller hørt andre si. KUN det du selv har erfart. 

Fortell også
* Hvorvidt det er rådyr eller hjort (eller elg) hos deg
* Om du har mange dyr eller bare sporadisk besøk
* Om du har mange års erfaring, eller akkurat har startet å legge merke til dette.

ALLES erfaring er verdifull! Bruk kommentarfeltet her, eller posten på Facebooksiden 🙂
Jeg setter alt sammen til en bloggpost, med bilder, og publiserer mot slutten av uken.

(Jeg vil høre om alle løkblomster, men noen du gjerne kan tenke ekstra over hva rådyrene synes om: snøklokker, klosterklokke, perleblomster, svibel, snøstjerne, scilla og krokus).

 

Og du.
Har du ikke lyst til å begrense hva du kan plante, så kan du i stedet bruke noen av triksene jeg har skrevet om i denne bloggposten for å holde rådyrene unna hagen.

Hvordan holde rådyr unna hagen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hos meg spiser rådyrene alt av løker krokus, påske- og pinseliljer tulipaner snøklokker, perleblomster kort sagt alt som kommer opp om våren viss jeg ikke gjør følgende! Jeg tar slike metall stativ som jeg støtter opp høye planter med om sommeren, stikker de ned i beddene og henger på CD’er som jeg ikke bruker lengre. Det er det mest effektive trikset. Tidl raspet jeg opp toalett -såpe, som også var effektivt, men etter regn eller snø måtte jeg gjenta prosessen. CD’ene er supereffektive !

  2. Vi har rådyr i hagen året rundt. Tulipaner har jeg derfor sluttet med. Krokus og svibler går også ned på høykant, men disse har jeg ikke gitt opp ennå. Perleblomster og rutelilejer spises derimot bare sporadisk. Til og med keiserkronen får stort sett stå i fred. Påske/pinseliljer spiser rådyrene aldri hos oss. Supert er også alt av allium. De blir heller aldri rørt.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her