Open House Oslo – se arkitektur fra innsiden!

Denne helgen er det et veldig bra arrangement på gang i Oslo, Bærum og Nesodden: Open House Oslo. Det gir deg en mulighet til å besøke ulike prosjekt med arkitektoniske kvaliteter. Det er boliger, næringsbygg, kulturbygg, uteareal og en gruppe aktiviteter rettet mot barn. De fleste steder kan du gå selvstendig rundt, men det er alltid noen til stede som man kan stille spørsmål til om man ønsker å lære mer om arkitekturen og bruken av bygget.

For meg som er glødende opptatt av boligarkitektur så er dette en unik mulighet til å komme innenfor både ny og gammel arkitektur, så jeg prøver alltid å få sett noen prosjekt. I dag var jeg innom tre prosjekt, bildene her er fra en enebolig i Arnstein Arnebergsvei som ble ombygget av Knut Hjeltnes arkitekter. I morgen har jeg blinket ut to, men hadde jeg hatt helse til det så hadde jeg gjerne sett flere.

Du finner alle søndagens prosjekt her. Legg merke til at hvert sted har ulike åpningstider.

Fem litt tilfeldig utvalgte boligprosjekt:
Villa Stenersen, av Arne Korsmo, 1939
Enebolig av Arne Korsmo, 1933
Villa Wathne. Opprinnelig bygningskropp tegnet av Knut Knutsen i 1950, bygget videre på.
Atriumhus av Håkon Mjelva, ca 1965
Risalleen 18 av R21 arkitekter, 2017

Og fordi dette jo er en hageblogg. pst, jeg ser de har åpent på Kongsgården gartneri, og så kan du besøke en kolonihagehytte

Så litt om denne prosjektet :)
Det er som sagt en ombygging av en enebolig gjort av Knut Hjeltnes arkitekter. Mye er endret, mye er beholdt. Jeg ble spesielt glad for den gode kontakten mellom ute og inne, og for meg var stuen husets aller mest vellykkede rom. Her har arkitekten ikke endret noe på rommets dimensjoner, men de har endret på åpningene. Det store grepet var å erstatte tre store vinduer med ett, som har fått et meget moderne utforming, med skråsatt glass og en herlig dyp kant som inviterer deg ut i hagen. I tillegg er det gjort en stor bearbeiding mellom gang og stue.

Stuen, sett mot spisestue. Hyllenveggen og skyvedøren er opprinnelig
Stue og gang, sett fra inngangsdøren. Legg merke til spileveggen, det er en skyvedørsvegg

Det var utstrakt bruk av tre, på både gulv, vegger og innredning. Veggene er i stor grad kledd med finerplater, som er moderne arkitekters go-to fremfor panel :) Da får man stramme men levende flater, og så er det superlett å bygge inn skap mm.

Fra gang inn i kjøkken. Legg merke til skyvedør, dørbladet er opprinnelig.

 

Jeg rakk dessverre ikke ta mer bilder, for de stengte. Men, jeg synes det var et interessant prosjekt, og jeg er glad de åpnet opp for Oslo Åpne Hus :)

Slik så det ut før ombyggingen…
Inngangsparti. Legg merke til at det er brukt både opprinnelige og nytt vindu i denne fasaden. Veldig arkitektete at man kan lese forskjellen ;)
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Ser veldig bra ut! Så flott at det arrangeres «åpent hus», sikkert mye fint å se. Og for deg som selv er arkitekt blir det sikkert ekstra gøy, du har jo forutsetning til å «skjønne» de byggtekniske finessene. Jeg har sett endel av «arkitektenes hjem» på Nrk. Veldig interessante program.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her