Balkongtransformasjon del2: Platene er av!

Juhu! Dette har jeg vært spent på og gledet meg til siden jeg var på visning i november!

Først en forklaring: Leiligheten ble pusset opp for salg, og forrige eier fikk i den forbindelse satt på fasadeplater på rekkverket. Jeg tipper det var mest for å gjøre bildene fra balkongen (takterrassen) mer ryddige, og litt fordi rekkverkets overflate er nokså shabby og ikke står i stil med resten av leiligheten.

Nå er det faktisk noen fordeler med å ha det tett slik så noen av platene skal beholdes. Men minst halvparten skal fjernes, og i dag tok jeg (les: min far) av de jeg var helt sikker på at må bort.

Og du ser vel hvorfor?

Det åpner veldig opp. Akkurat nå er det nesten litt vel åpent, men det kompenserer jeg lett for med planter som kan tre seg inn og ut i mellom spilene.

 

Hvorfor fjerner jeg fasadeplater fra rekkverket:

1. Uterommet virker større!
2. Jeg får være del av den vakre byen, ikke isolert i en boks. Dette gjelder like mye når jeg er ute som når jeg er inne.
3. Jeg får sol inn på sitteplassen også om morgenen
4. Uterommet virker ikke bare større, det blir større fordi busker osv kan ledes ut gjennom rekkverk og «stjele» vokseplass utenfor.

 

 

Så hvorfor fjerner jeg ikke alle da, tenker du kanskje? Vel, platene skjermer både for vind og lyd og det er bra. Hverken plantene eller jeg er så glad i mye vind, og jeg selv om det er relativt stille her, så er det jo ikke stille-stille.. 😉

I tillegg til den fysiske skjermingen så gir også platene en visuell skjerming, som både er bra og ikke så bra. Jeg har veldig lite innsyn, og det er koselig utenfor, men det er jo fint å kunne skjerme seg helt av og til også. Og med så stor balkong som jeg har så er det mulig å få i både pose og sekk, både skjermede og åpne areal 😀

 

 

Dagen i dag har vært helt genial! Som jeg har nevnt før så har jeg ikke den beste helsa, men jeg er så utrolig heldig at jeg har fantastiske foreldre som vil og kan hjelpe, og i dag skrudde far av platene, og min mor pusset rekkverket med stålbørste for å fjerne all den løse malingen. De hadde dessuten med seg både diverse kvist, og en par sekker jord, så nå gleder jeg meg til å gjøre det enda finere på balkongen.

Jeg er så gira som det overhode er mulig nå, og gleder meg vilt til å lage tidlig-vår-utgaven av min drømmeoase! Heng på for inspirasjon og tips egnet både for balkonger, terrasser og inngangsparti 😀

Pst: Er du på Instagram så kan du se litt mer fra platefjerningen på my-story der, jeg har brukernavn @moseplassen, (husk, my-story varer bare 24 timer).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

26 KOMMENTARER

 1. Dette ble bare så utrolig bra 🙂 Mee sikkert lurt å beholdet noen. Tenker at når det blåser en del vil det bli lunere dere det fortsatt er plater på. Plantene du skal ha vil jo også dra nytte av at det blir lysere. Og det er fint å kunne se litt lenger når du sitter i stua og det er stygg vær ute, du har jo veldig fin utsikt fra terrassen din 🙂

  • Så fint å høre at du likte det Lisbet!
   Neste oppgradering nå (dog langt frem i tid) er faktisk å få laget større vindusflate/dør fra stue og ut. Da blir det enda mer hage og by når jeg er inne 😀

 2. Sååååå mye finere!
  Og veldig fint at du bare åpnet en del, ble et fint spill mellom det ‘åpne’ og det ‘lukkede’

  • Så fint at du ser og synes det!
   Jeg gleder meg til å leke litt med disse flatene nå, det er jo en luksus å kunne velge 😀

 3. Hei. Dette ble stilig. Helt enig med deg at det ble mye åpnere med de platene av. Skjønner at du er helt gira. Det skal bli moro å følge deg fremover.

 4. Jeg synes det ble veldig fint da du fikk vekk en god del av platene. Mye mer åpent og luftig, bedre utsikt, spesielt innefra og mye lysere. Og når det vokser til slik du har planer om, kommer dette til å bli helt fantastisk. Godt å ha flinke og hjelpsomme foreldre.

  • Ja jeg er virkelig helt utrolig heldig med foreldrene, de strekker seg langt for å hjelpe 😀
   Og hyggelig at du synes det ble fint!

 5. Åå .. SÅ flott det ble da du fjernet en del av platene! 🙂 Fint å kunne se de solgule bygningene (du får litt «sol» hver dag) den røde mursteinen. Noe helt annet å se ut også. Herlig vase med kvister, og så flott stol. Gleder meg til å følge utviklingen videre. T

  • Takk Lisa!
   Ja den stolen er så koselig! Arvegods 🙂 Hyggelig at du likte den og kvistene og utsikten 😀

  • Ja jeg tror det er smart, men nå blir det spennende å se hvor lenge jeg greier å holde meg før noen fler ryker… hehe. Akkurat nå er jeg gira på å fjerne platene foran kjøkkenvindu så jeg får litt mer utsikt den veien…

 6. Dette var bare så lekkert, så kjekt at du kan ha litt åpent og litt lukket. Nå har jeg fått så mye fin inspirasjon til pynt at bankkortet har gått litt varmt i en nettbutikk. Jeg bor i 4. etg med mye vind av og til så jeg må tenke på at ikke noe blir for høyt eller for lett. Jeg orker ikke at jeg må flytte på så mye hver gang det blir sterk vind. Planter i lykter var et super kult tips til tidligere vår. Gleder meg til mer inspirasjon utover. Klem 🙂

  • Så fint å høre at jeg inspirerer! OG ja, det med vekt glemmer mange vekk, små ting blåser jo overende veldig lett, satt akkurat og tenkte på det her for en liten hylle jeg har tenkt å fylle med små krukker, blir nok steingodskrukker og ikke plast ja, for å si det sånn, selv om her ikke blåser spesielt mye (som jeg har merket så langt)

  • Ja, jeg må jo si at jeg er forundret over at de satt platene på, menmen, jeg er ikke eiendomsutvikler så jeg har jo neppe samme perspektiv…

 7. Deilig når det ble åpnet opp, men det kan bli kaldt hvis det blåser – så derfor fint med litt skjerming. Hva med å lage en løsning med skyveplater. Noe ala garderobedører/terrassedører, med skinne oppe og nede, eller bare oppe? Er slett ikke sikkert det er dyrt å lage noe slikt heller 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her