Vårbalkongen, trinn 2

Anne sitter i utesofa med pledd, mellom krukker med planter

Våren skrider frem ute på balkongen, her er en liten oppdatering 🙂

Snøstjerne (ikke å forveksle med russeblåstjerne)
Krokus, balkongens biefavoritt for tiden

Det pipler opp løkblomster i krukkene.

Utsikt fra kosekroken 🙂

Det skjer ting på buskene også, første busk i blomst er duftkrossved, ‘Charles Lamont’, les om den her

Duftkrossved (keiserkrossved)
Løpestikke (kjerlighetsurt)

I kjøkkenhagen er løpstikken, rabarbraen, oregano og kinesisk gressløk på god vei og klar for å høstes. Og jeg har sådd diverse plukksalat, sommergulrot og dill i en av kassene, og pakket inn i plast for å lage litt juksedrivhus (bare en start, det skal lages en bedre løsning etterhvert)

Kassene er fra norske Bedd. Plasten gjør det lunere slik at jeg får avling litt raskere

Og her og der stikker stauder hodet opp

Blodurt er på vei
Rare lille Mukdenia rossii ‘Karasuba‘ er snart i blomst.
Og første helleborus har sprunget ut 🙂
Takterrasse i slutten av mars, med krukker med trær, stauder og løkblomster. Og en sitteplass
Her er godt å være!

Ønsker deg en god uke, og håper du også har noen vårlige hageskatter å glede deg over 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

    • Hei Marianne.Jeg veit ikke om produktet finnes, men om det skulle finnes ville jeg ikke anbefalt deg å bruke det. Takrenner er essensielle bygningsdeler og er ikke dimensjonert for å tåle ekstra belastning.

  1. Takk for nyttig og vakker informasjon;-) Vi skal flytte fra hus til hage og jeg «suger» til meg lærdom om hvordan få en frodig veranda i urner og kasser i 4. Etg! Vi har en vegg mot nord som jeg gjerne vil ha noen trær og busker ytterst som kan gi le mot vinden. Har du noen å anbefale?

  2. Hei Anne! Jeg synes bloggen din er så bra og ofte dukker den opp når jeg googler noe og du har så fine svar og løsninger for meg som ikke har så mye planteerfaring og trenger enkle, konkrete svar. For meg har du den beste bloggen. Jeg plantet krokus i høst for første gang og de begynte å vokse altfor tidlig og det kom mer frost etterpå. De stoppet da å vokse en stund og så begynte de igjen men de har bare blitt noen cm høye. Tror du de vokser opp og springer ut? Andre løkblomster på den samme plassen har sprunget ut for lenge siden.

    • Hei, om de andre løkblomstene har kommet så er det rart at disse har stoppet opp. Jeg veit jammen ikke hvorfor, kanskje fikk de et sjokk av kuldeperioden og trenger litt tid til å komme segigjen, så blomstene kommer av seg selv. Men, kan det være de har fått for lite vann? Jeg har sett en par ganger at løkplanter stopper opp om de ikke får vann nok på våren, når jorda har tint altså. De krever ikke mye, men potter kan jo tørke ut i vårsola. Om du stikker finger i jorda så bør den være lett fuktig, om ikke så vanner du.

  3. Hei, veldig bra blogg du har. En ny hagespire som jeg blir veldig inspirert. Trenger et råd. Har gravd nytt bed og sådd cosmos, georgine knoller scabiosa og en sommer mix. Angrer at jeg bare sådde og ikke plantet noe med en gang i tillegg. Det blir lenge å vente på blomstring. Jeg har tenkt tanken om å plante noe ut likevel, men ødelegger jo for frøene da. Hva tror du blir best?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her