Ikke kast gamle frø!

Frøpakker har datostempel.
De skal du bare ignorere 🙂

https://www.facebook.com/Moseplassen/videos/1712785568731867/

Datostemplingen er der fordi frø er pålagt å ha en viss spireprosent når de selges. Det er altså en kvalitetsgaranti for deg i kjøpsprosess. Når frø blir gamle så slutter de nemlig å spire. De «dør». Men det kan ta lang tid, og det skjer sjeldent samtidig med alle frøene i en pakke. Dersom du har en frøpakke med 20 frø så spirer kanskje 17 av disse når frøpakken er ny, fem år senere har noen flere frø «dødd» slik at (feks) «bare» 12 spirer.

De frøene som spirer lager fullgode planter, så du kan spare på frø så lenge du har bruk for de. Oppbevarer du frøene mørkt, tørt og kjølig så varer de lengst. Når sår gamle frø så sår du litt flere enn du trenger for å kompenserer for at ikke alle spirer.

Jeg har ryddet…
Jeg har mange gamle frø liggende, frø jeg innser at jeg ikke kommer til å så, og som jeg tenker kan få bedre liv i andre hager selv om de sikkert ikke spirer alle sammen. Har du lyst på en liten overraskelsespakke? Skriv inn en kommentar i denne facebookposten så trekker jeg ut ti vinnere 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her