Japankirsebær, den vakreste rosa blomstersky

Rosa fylte blomster på tre, trolig japankirsebær

Få slår japankirsebær og de andre prydkirsebærene i blomsterglede! De varer ikke lenge, men duverden så mye de gjør ut av seg mens de holder på.

Jeg er så heldig at det er mange prydkirsebær i nabolaget. Dette treet er en del av en hel rekke som står direkte ovenfor balkongen min. Digger både treet og husene forresten, og for en fargematch 🙂

Trolig er dette Prunus serrulata ‘Kanzan’, som heter japankirsebær på norsk, eller japansk kirsebær. Jeg kan ikke være sikker, men det er meget sannsynlig, ‘Kanzan’ er svært vanlig i salg.

Den kan i såfall bli syv meter høy med relativt bred krone. Trives best i full sol, og er herdig til H4.

Blomstene er helt vidunderlige vakre med sine rosa nyanser. De er fylt, og det er mange av de. Det er dog viktig å vite at japankirsebær er absolutt magisk i mai, og ganske kjedelig resten av året. Men ingen kan være på sitt beste året rundt 😉

Har du lyst til å lese om andre blomstrende trær? klikk her! 

Japankirsebær prydkirsebær trær i forhage på Frogner

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Mitt hengende japanske kirsebærtre har strenglende nådd gulvet. Skal deisse klippes ned? Hvordan skal jeg ta best mulig overvintre den i potte.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her