Fantastiske krukker i Kristiansand

Det er så mange flinke folk som jobber med å lage det fint i offentlige rom!
Denne helgen er jeg i Kristiansand for å møte niesen som har vært på skoleskipet Sørlandet, og da fikk jeg øye på disse krukkene. De står nok egentlig spredt utover torget, men fordi det skulle være byfest så var de satt samlet i en sidegate.

Det er georginer, hvite og rosa margeritter, lyserosa million bells, hvit verbena.

Jeg synes ikke jeg kunne bruke mye tid på blomster midt i familiedagen, men noen kjappe bilder ble det, for dette ville jeg dele med dere!

Jeg har lite batteri både i kroppen og laptoppen, så det blir litt enkel bloggpost i dag. Men, det hadde vært absolutt fantastisk om dere lesere vil hjelpe til med å identifisere blomstene. Jeg skriver bilde 2, 3 osv i bildeteksten, så kan dere komme med innspill på hva som er hva i kommentarfeltet her eller på Facebook (poster den dit søndag morgen). Håper mange vil bidra!!

Oppdatert, jeg fikk hjelp av Venner av Kristiansand parkvesen! Tusen tusen takk til de, se neste avsnitt.

Georgine/ dahlia, legg merke til bladverket også :)

Venner av Kristiansand Parkvesen:
I midten brukte vi dahlia med mørke blader og fargete margeritter. Vi blandet med hengepetunia, nemesia, muehkenbeckia ( de med bare grønne små blader som henger på kanten) og også en del pyntegress som heter Stipa pony tails , verbena( hvit) og million Bells. Hilsen, gartneriet!

Jeg har ført på navn på bildene :)

Bilde 4
Rosa margeritter, muehkenbeckia (den som bare er grønn), trolig rosa nemesia, og så er jeg litt usikker på om den lyserosa der er millionbells eller hengesurfina, 

 

Mye rart her, men i første er det pyntegresset ‘Pony tails’, hvite verbena, rosa margeritter mm.
Virkelig dekorativ rosa margeritt
Så flotte og frodige allerede nå!
Mørk rosa margeritt, rosa nemesia, lyserosa hengepetunia,
Stemor :D
Jeg tipper disse til vanlig står utover torget, imponert over at de ble plassert vekk så pent og ryddig som dette! Morro når folk tar seg tid, det viser respekt både for plantene og arkitekturen og de som bruker byen :)
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Hei!
    Tro om de rosa blomstene mellom margarittene på bilde 4 og 8 er Tvillingblomst (Diascia)

    • Ser du fikk svar på Facebook om at de rosa er en Nemesia. Det stemmer bedre når jeg ser nærmere på bladene. Jeg har begge typene i krukker i hagen, kjempesøte blomster

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her