Kjempesteppelys, superhøy og superflott løkblomst

Kjempesteppelys

I dag oppdaget jeg en (for meg) ny løkblomst! Superhøye og superflotte sto de utenfor slottsparken mot Nationalteateret og virkelig lyste opp i det ellers ganske nyplantede bedet.

Vidunderene heter (så langt jeg kan forstå) kjempesteppelys, Eremurus robustus. Dansk navn er kleopatras nål og det brukes også i Norge.

Kjempesteppelys forran berberis

Jeg har null erfaring med Kjempesteppelys selv, men Hageselskapets udmerkede bok «Løker og knoller» sier at den er herdig til H5, blir opp til to meter høy, og blomster med lys rosa blomster i juni-juli.

Kjempesteppelys er plantet sammen med noen lave store prydløk (allium). Og så er det teppe av sommerblomster forran

Kjempesteppelys ønsker å stå i full sol, og både boken og internett påpeker at den absolutt ikke liker å stå våt. Spesielt viktig at den ikke er våt om vinteren, men jeg ser en par dyrkere påpeker på nett at den ikke takler så godt å være våt på våren heller. Samtidig liker den visst ikke å tørke helt ut heller, og den vil ha raust med næring i vekstsesongen…

Så neppe den enkleste av løkblomstene, men gosj så flott den er når man får det til!

Kjempesteppelys

Dette er helt tydelig en humlefavoritt, det summet rikelig med både humler og bier rundt de. Og det kan vi jo like!

Men mest av alt liker jeg at kjempesteppelys skaper høyde i bedet 😀

Om du ble inspirert nå så kan det hende du finner den tilsalgs ferdig drevet i et hagesenter, eller du venter til høsten og kjøper den som løk.

Når jeg så disse så ante jeg ikke hva det var, men jeg la ut bilde med spørsmål på Instagram, og fikk hjelp av lesere. Tusen takk til @ingro_7 @blomsterogstaal @knoevla og @enlitenhage for identifisering. Helt gull!

Har du erfaring med kjempesteppelys / kleopatras nål så håper jeg du vil dele den med oss!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her