Viktig: Hjelp insekter, fugler, pinnsvin og ekorn å overleve!

Akkurat nå kan en skål vann gjøre stor forskjell for hagegjestene dine. Det er alltid lurt å ha vann stående, men om du bor i de tørre delene av landet så er det genuint viktig.

Og det kan gjøres enkelt, pent og koselig 🙂

Hvordan lage en god drikkeplass:

Hva:

Stor dam eller liten skål, det er helt opp til deg. Jo større jo mer nytte og jo mindre bry med å fylle på, men viktigste er at det er vann. Et fuglebad kan feks være en krukke eller en bolle fra kjøkkenet. En dam kan være et nedgravd badekar eller murerbalje, eller med damduk.

En hagedam er en oase for mange

Hvordan:

Viktigste er at dyrene kan komme til vannet, og opp av vannet. Dette kan løses ved å legge stener i en krukke, stokk i ei tønne, og skrå vegger i en dam. Husk også på å tilrettelegge på utsiden så pinnsvin kommer til.

Hvor:

Helst ett sted hvor du kan se og glede deg over bargjestene, og kan se hvorvidt baren går tomt. Det bør i tillegg være en fri sone på to meter rundt hvor katter ikke kan gjemme seg.

Pinnsvin
Husk på pinnsvinene også! Legg noen stener mot skålens utside så får de også drikke 🙂

Hvem kommer og drikker:

Diverse insekter (feks humler og bier), småfugler, ekorn, pinnsvin og de fleste andre dyr som beveger seg over bakken vil kunne sette pris på en vannkilde. Har du dam så kan det i tillegg flytte inn frosker og padder mm.

Og du, det er ingen ting i veien for å pynte fuglebadet med noen blomster om du vil!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

    • Det i metall er gjenbruks, var bordplate på marokansk bord (eller noe sånn)
      Den grå er en krukke, opprinnelig solgt på Bauhaus, men det er mange år siden. Så maken på Krukkegården i fjor.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips