Dette er mine favoritter for vårblomstrende løk!

Ruteliljer, en favoritt bland høstløk

Reklame for Hageglede.no

Nå er det tid for å kjøpe inn løk for neste års blomstring.
Løk er av de tingene jeg synes er best å handle på nett. Der får du godt utvalg, og det er mye enklere å finne frem. Jeg fortsetter samarbeidet med Hageglede som er en trygg og helnorsk nettbutikk, og her er hva jeg har tenkt å plante i år 🙂

Pst: Du får 15% rabatt hos Hageglede om du bruker rabattkoden MOSEPLASSEN18

Rutelilje!

Rutelilje har vært en vinner i hagen min i mange år og det blir alltid jubel blant dere lesere når jeg viser den frem. Men. Mange har hatt store problemer med å få tak i ruteliljene. Hageglede hadde heller ikke rutelilje i sortemanget når vi startet samarbeidet, men jeg spurte om de kunne ta inn, noe de gjorde, og vips så ble det en av årets to bestselgere.

Ruteliljer er vakre, kommer flittig igjen og er høyt elsket av humlene! Virkelig en løk å anbefale 😀

Du finner både en liten og en stor pakke ruteliljer i nettbutikken

Prydløk/ allium ‘Mount Everest’

Mount Everest er også en mangeårig favoritt i min hage som jeg sørget for at Hageglede tok inn denne høsten. Den er rett og slett imponerende med sine store runde flotte hvite blomsterhoder på stive stilker, og jeg opplevde flere år at frøstendene sto like pene gjennom vinteren. Absolutt den beste av de hvite alliumene.

Mount Everest finner du her

Krokus er blant storfavorittene for humla!
Krokus er blant storfavorittene for humla! Dette er ‘Cream Beauty’, og en høygravid humlemor

Krokus

Alle vårblomster har lett for å være favoritter. Men ingen beveger meg like mye som krokusene. Upretansiøse, trassige, vakre. Ikke blant de som trivdes best i krukker dessverre (kommer en bloggpost hvor jeg deler erfaringer med å ha løk i krukker), men jeg prøver igjen med endret strategi.

Se alle Hagegledes krokus her!

Jeg er spesielt glad i de botaniske krokusene (står species på pakken). De er mindre og litt tidligere og en tanke tøffere og mer spredningsvillige. Jeg nevner i fleng: Cream Beauty og Blue Pearl og Sieberi Firefly og Prins Claus og Ruby Giant og den lille hvite Ard Schenk

Botanisk tulipan ‘Little Beauty’

Botaniske tulipaner

Jeg kan umulig lage en favoritt-liste uten å trekke frem de botaniske tulipanene. Hageglede har et flott utvalg og jeg har eller har hatt de fleste.

Botaniske tulipaner skiller seg fra vanlige tulipaner med at de er lavere og blomstrer tidligere. De er rett og slett litt mindre showy. Men. Til gjengjeld kommer de igjen fra år til år! Dette er også en av de løkene som ble en kjempevinner for Hageglede i fjor fordi dere lesere endelig fikk tak i løkene jeg har skrytt av i ti år. Da spesielt Tulipa Turkestanica som er min absolutte favoritt med sine mange små hvite stjerneformede blomster, men jeg er også svak for de ulike rosa…

Du finner hele utvalget av botaniske tulipaner her.

Tulipan ‘Queen of the Night’

Vanlige tulipaner

Jada, jeg liker de vanlige og jeg! Dette er løkblomsten med definitivt størst variasjon i farger, og det skal litt til å ikke finne noen du elsker. Kjøp mange i en farge, eller mix og match. Jeg falt for Blueberry mixen. Da får jeg masse variasjon i farger og former 🙂 Supplerer mixen med noen ‘Queen of the Night‘ for de helt mørke dype, så tenker jeg at jeg får en wow opplevelse i mai 🙂

Se alle tulipanene her og lag din egen drømmemix!

Perleblomster

Skal du bare ha en eneste løk og vil ha en som blomstrer relativt lenge og kommer flittig igjen så er det perleblomster som er best. Den er dessuten en av de som gjør humlene er gladest.

Hageglede har fint utvalg av perleblomster, du finner de her

Jeg ble i fjor litt ekstra forelsket i Azureum, som har en absolutt nydelig lyseblåfarge og åpnere blomster enn den vanlige. Og så har jeg jo et langvarig kjærlighetsforhold til indigoperleblomst.

Iris ‘Katharine Hodgkin’

Om jeg ikke husker feil var dette hagens første blomst i våres. Rett nok mye fordi den sto optimalt til så sola kunne varme den opp. Dette er den tøffeste av de små tidlige irisene, og i gamlehagen trivdes den godt nok til å doble i antall.

Du finner løkene for Katharines yndige grønnblå blomster her

Litt snø er ingen problem for Katharine, hun rister det av seg og blomstrer videre!

Kjempesteppelys

Denne vårens overraskelse var Kjempesteppelys, Eremurus. De dukket opp i det store bedet på østsiden av Slottsparken, og fikk meg virkelig til å måpe. Så, når jeg satt i møte med Hageglede og forberedte årets løkutvalg så var kjempesteppelys på min forslagsliste. Det er visst ikke den enkleste løken å få til, men når den kommer så er den en absolutt vinner!

Her finner du ‘Tropical Dream’ som er en hvit kjempesteppelys

 

Håper du fant mye god inspirasjon!
Og husk:
Om du handler hos Hageglede,
bruk rabattkoden MOSEPLASSEN18 for 15% rabatt 🙂 

Bonustips: Det er lett å tenke at det er leeeenge til det er vinter og ingen hast med å kjøpe løk. Og det stemmer jo. Men har du lyst på løk så bør du handle raskest mulig. Løkprodusentene har nemlig advart om at den tørre sommeren vil gi lavere antall løk å høste. Noe som betyr at det vil kunne bli utsolgt raskere enn vanlig.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her