Marias magiske Finn-baserte utegulv

Det er mange kupp å gjøre på Finn! Det er overraskende hva som gis vekk, og med litt planlegging og fleksibilitet så kan du få ting gratis eller til en veldig hyggelig pris. Det hjelper naturligvis også på å være litt fleksibel på varighet på materialene, det er det Maria (ja, hun i Strandhuset ja) har vært her, hvor hun har brukt tegnstein til å legge et lekkert utegulv.

Teglstein/ murstein kommer i ulike kvaliteter. Egentlig skal du bruke frostsikker stein ute, spesielt når du legger gulv, men det går altså med vanlig også, om du er villig til å bytte ut de steinene som går i stykker over vinteren.

Teglsteinen kom fra et nedrivet hus, hvor de som rev hadde lagt ut beskjed på Finn om at man kunne få stein om man kom og hentet. Da fikk Maria gratis stein, og de som reiv slapp å kjøre den vekk. Vinn-vinn for begge 🙂

Som alltid når du bygger så er fundamentet det viktigste. Start med et godt lag med drenerende masse (grus). Under og over denne legger du en tett tykk duk. Så legger du på ett lag med steinmel (fem cm). Steimel er ikke bare steinmel. Maria anbefale fin og knust steinmel. Ikke natursand da den er rund og da ligger ikke steinen godt, ikke vanlig steinmel som er for grov og da gror ugresset mye lettere. På steimelet legger du så ut mursteinen, i akkurat det mønsteret du ønsker. Og så til slutt heller du på mer steinmel og koster ut og ned i alle sprekkene.

mursteinsgulv ute
Slik stå gulvet ut nylagt, med Marias gamle hund Delfi. Marias bilde.

Dette gulvet ble lagt for fem år siden. Så ble det etterhvert litt stygt ettersom stein har gått istykker og ugress har etablert seg (Maria fikk ikke fint nok steinmel nemlig). Men for en par uker siden fant Maria tid og overskudd til å få fikset opp igjen plassen, og nå er det en av hagens fineste uteplasser 🙂

Også verdt å nevne: Gjerdet foran uteplassen er et halvåpent tregjerde. Like utenfor ligger Oslofjorden, og en sti. Maria har hatt hund så hun trengte gjerde, og dessuten blåser det mye, og går endel turgåere forbi, så gjerde var nødvendig. Ved å lage et rutenett slik så får du alt du ønsker av funksjon, uten å fjerne utsikten. Se videoen over for mer!

Så er det jo også satt av plass til litt planter og kos her 🙂 Epletre på ene siden av sittegruppen, og en vierpære på andre siden.

Vierpære har nydelig sølvfarget bladverk og kalles også Nordens oliven, botanisk navn er Pyrus salicifolia.Den er herdig H-H5, og dyrkes nå som en E-plante (les mer om den der) så den bør nå være overkommelig å få fatt i, spør på ditt lokale hagesenter!

Vierpære, kalles også nordens oliven

Og i fremkant masse klematis 🙂

Husk å følge med på Moseplassens Instastory for mer fra denne skjønne hagen! I morgen reiser jeg hjem, men det blir nok flere glimt før det 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her