De mest populære løkblomstene!

Reklame Hageglede

Løkblomster er geniale greier. De kan stappes ganske usermonielt ned i bakken nå, og til våren popper de opp her og der og sprer hageglede som lite annet.

Jeg har de siste par årene hatt ett samarbeide med den norske nettbutikken Hageglede og det gir meg en unik mulighet til å se hva som faktisk er populært. Ikke bare hva dere liker når jeg legger ut ett bilde, men som faktisk blir handlet og plantet rundt om i landet.

Både blant de handlendes og min favoritt: Den botaniske tulipanen Tulipa turkestanica

Jeg blir sjøl inspirert av å se hva folk handler, og tenkte det kunne gi deg også inspirasjon!
Og husk: om du blir inspirert til å handle: Bonuskode MOSEPLASSEN18 gir 15% rabatt 🙂

Hvitløk setteløk fra Hageglede
Hvitløk. Bilde: Hageglede

Hvitløk ‘Messidor’

Hagegledes største storselger er en løk jeg ikke ante Hageglede solgte før jeg så den i statistikken: Hvitløk! Hageglede er et barn av LOG, som er en viktig leverandør for gartnerier og bønder. Og det er fra den avdelingen disse setteløkene for hvitløk kommer. Kvalitetsløk mao 😀

Du finner hvitløken her!

Prydløk ‘Purple Sensation’

Prydløk / Allium

Prydløk og hvitløk er begge alliumer og i nær slekt. Prydløk er et felles norsk navn for en hel rekke løkarter som dyrkes for sine vakre blomster, og denne gruppen kalles også ofte med sitt botaniske slektsnavn allium.

Dette er litt spesielle løk. De fleste av prydløkene har kuleformede blomster på høye stilker, og de kan sveve veldig vakkert over bedene. Blomstrer oftest forsommer-sommer. Den store bestselgeren er ‘Purple Sensation’, som har lilla blomster, og som er veldig grei å dyrke. Den kommer gjerne igjen. En annen storselger er Allium sphaerocephalon, den har blomster i en litt annen fargetone, og mindre blomster, og er finest mange sammen.

‘Mount Everest’

Pst: Min personlige favoritt den hvite ‘Mount Everest’ har ikke blitt en bestselger. Enda. Den er litt dyrere i innkjøp, men i mine øyne god som gull 😀 Hadde en fin koloni i gamlehagen, og de imponerte med å først ha de flotteste hvite blomser, og så beholde frøstendene vakre på gjennom hele sommer og langt inn på vinterstid.

‘Lilac Wonder’. Er i mine øyne ikke det minste lilla, men heller en nydelig lyserosa farge.

Botaniske tulipaner

Det er faktisk fire botaniske tulipaner på Topp Ti lista hos Hageglede. Akkurat dette akter jeg å ta litt æren for, for etter alle mine år med masing om de botaniske tulipanenes fortrinn så ser jeg jo at dere lesere nå er glade over å enkelt få handlet de. Om du ikke har fått med deg hvorfor jeg er så opptatt av botaniske tulipaner så kan du lese om det i denne bloggposten.

Og får du lyst på til egen hage så har Hageglede samlet alle sine botaniske tulipanene her. 

Andre tulipaner:

Hageglede har kjempeutvalg av vanlige tulipaner også, og blant bestselgerene der finner vi noen store mixpakker, som: 50stk Triumph tulipaner, og 100 stk røde og rosa fargemix. Disse er nok populære fordi de gir mye blomster for pengene. Det er en lignende mixpakke jeg også vil trekke frem: 50 stk Darwin hybrid mix. Darwintulipaner går for å være flinkere til å komme igjen enn de fleste andre ikke-botaniske tulipaner, og de er store og vakre.

Den svarte og vakre tulipanen ‘Queen of the Night’ er også blant bestselgerene, og reprensenterer for alle posene hvor det kun er en navnsort tulipan pr pose. En god tulipan jeg har hatt mye glede av.

Og ellers: sjekk her for et flott utvalg av tulipaner!

Rutelilje/ Frittilaria

Rutelilje var en av fjorårets store overraskelser for Hageglede. De hadde den opprinnelig ikke med i utvalget, men så foreslo jeg den, og den og Tulipa Turkestanica endte opp med å bli årets to bestselgere 🙂

Den er populær også i år, og jeg har hørt fra mange av dere at dere er SÅ glade for å endelig få fatt i den!

En vakker blomst som kommer villig igjen, ett must for meg. Har du lyst til at den skal flytte inn i hagen din så finner du den i nettbutikken her. 

Liljer

Liljer blomstrer på sommeren, og kan virkelig pynte opp i bedene med sine relativt store blomster. Hageglede har et fint lite utvalg, og det går ganske jevnt av de ulike fargene. For min del er det den svarte (mørk burgunder) som fanger interessen, tenk så lekkert med en mørk skjønnhet mellom alt det grønne!

Du kan sjekke ut liljeutvalget her! (jeg ser det er helgetilbud nå, kjøp tre av en og betal for to)

Mixpakker!

En jevnt over slæger i Hageglede er mixpakkene. De gir deg mye løk for pengene, og de gir deg løk som kler hverandre.

En av bestselgerene er krokusmiks med 100stk løk, der får du krokus i ulike farger og størrelser. Og ettersom krokus kommer som en av de første så anser jeg det for en must i vårhagen.

En annen variant av bestselger er de hvor det er satt sammen ulike arter slik at du får blomstring gjennom våren i et pent fargespekter, feks denne med 125 rosa og hvite løk (prydløk, narcisser, tulipaner, krokus og snøstjerne.)

Du finner flere mixpakker her (de små) og her (de store).

Det var noen bestselgere. Lurer du på hva som er MINE favoritter? Les denne bloggposten, eller gå rett i favorittmappen min på Hageglede!

Og husk, 15% rabatt om du bruker rabattkoden MOSEPLASSEN18

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

    • Dessverre har jeg ikke hørt at noe har lykkes med å få igjen bridal crown fra år til år, den er nok lite herdig.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her