Fem høsthagejobber, og redskaper som gjør de enklere!

Reklame Fiskars

Utover sensommer og høst trenger hagen en ekstra innsats. Hekken må strammes opp så skolebarn kommer forbi, plen og bed trenger oppmerksomhet og høstløv må omplasseres fra takrenne og terrasse til mer egna steder..

Fiskars er supergode på å lage både de optimale utgavene av redskapen du veit du trenger, og innovative løsninger på tidligere uløste utfordringer. Så, i dag deler jeg noen tips fra redskapsavdelingen min for høstens oppgaver. For ja, jeg har jo endel Fiskarsgreier og fått mine favoritter 🙂

Hageredskap fra fiskars

  1. Takrennerenseren
  2. Jeg river i en bladbalett
  3. Verdens beste kost
  4. Klippeklippeklippe
  5. Favorittspaden

Den geniale takrennerenseren 😀

Første redskap ut er en nyvinning. Sånn som når du ser den lurer på hva i alle dager noen har tenkt, og så etterpå lurer på hvorfor i alle dager ingen har tenkt på det før…

Vi snakker dokost og en skrape på en lang stang 😀
Innredingen er smart, og gjøres enda smartere ved at hodet er løst og kan kobles på Fiskars quikfit-system som bla har teleskopstang på fire meter. Kombinert gjør dette at svært mange kan rense takrenna uten å styre med en stige, og dermed blir jobben gjort, og dermed slipper du at blader og bøss tetter til takrenna og nedløpet så det fryser. Frossen takrenne og nedløp = dyrt, så det er verdt å bruke litt tid på å rense ut av takrennene hver høst.

Les mer om QuikFit takrennerenser hos Fiskars

 

Bladbalett..!

Jeg har i alle år sverget til den vanlige plastriven for å flytte blader vekk fra gress og grusgang. Har prøvd ulike andre river, men vender stadig tilbake til den gamle gode. Men, så slo Fiskars til og forandret meningen min med denne oppgraderingen. Bredere rive med høyere tenner gjør at jeg får med mer blader, og som hyggelig bonus så veier riven absolutt ingenting.

Nå har jeg hele hagen på balkong så jeg trenger ikke noen rive denne sesongen. Men hadde jeg hatt plen hadde jeg brukt denne riven for å flytte bladene fra plenen og enten inn under busker, eller over i kompost. Og ja, blader er gull, ikke gi de vekk til kommunens avfallsmottak! En genial måte å kompostere blader på er å ha de i søpplesekker, lage noen hull i sekkene så fukt kommer både inn og ut, og så legge sekken bak garasjen el. Om ett år eller så finner du prima jord i de sekkene som plantene vil elske deg over å få 🙂

Fiskars har et enormt utvalg av river, Noen av de finner du her

 

Verdens beste kost!

Superkosten!

Det er ikke bra om det blir liggende blader og rusk på tregulv og stengulv over tid. Det fører til grobunn for alger og derfor bør terrassen, trappen og andre harde flater i hagen kostes med jevne mellomrom.

Jeg trodde i alle år at piasavakosten var best. Så fikk jeg for tre år siden tilsendt en universalkost fra Fiskars, og siden har piasavaen stort sett bare blitt brukt for skrubbing. Universalkost flytter rett og slett bedre på bosset, den får med mer med mindre innsats!

Fiskar Universalkost er laget i plast og veier veldig lite. Kommer nå i to størrelser, min tilsvarer den minste, medium. (Teknisk sett er min utgått, men jeg har hatt den nye medium her også og de er praktisk talt like).

 

PowerGear beskjæringsutstyr for klipping av hekk og busker

Klipp!

September er strålende tid for å beskjære. Nå ser du godt størrelsen på busker og trær, og du ser hvilken grener som begynner å bli gamle og lite arbeidsomme. Du kan beskjære frukttrær, bærbusker, prydbusker og trær. Og klippe til hekken din. Det siste er litt ekstra viktig å huske på nå om du har hekk ut mot vei, for i løpet av sommeren kan den hekken jo ha prøvd å ta over fortau…

Sekatør (hagesaks) er et must. I tillegg er det genialt å ha noe som kan klippe over tykkere grener, og da foretrekker jeg grensaks. Feks de fra Fiskars, som har et nytt og absolutt genialt system PowerGear som gjør at du slipper å bruke krefter for å komme gjennom grenen. Jeg har blogget om hele serien her. Og om du planlegger å klippe en hekk så har jeg egen bloggpost med tips for klipping av hekk her.

 

Meget lett hagespade, fra Fiskars
Spaden veier nesten ingen ting!

Spa!

Trolig er det nok noen planter du gjennom sommeren har tenkt at står feil sted. Nå er den perfekte tiden å flytte de på (om de da ikke blomstrer, da bør du vente til våren). Hvilken spade som er rett for deg vil avhenge helt av din kropp og hva som skal spas. Er du sterk og stor så passer nok «standardspaden», men om du ikke er 180 cm høy og ikke synes det er kjekt å bruke opp all energien din på å løfte redskapen opp og ned hele tiden så kan det være at du også blir fan av denne fra Fiskars Light serien.

Light plantespade veier lite, har en skaftlengde som passer gjennomsnittsdamer, og har liten nok blad til at den er praktisk når du spar i et tett bed. I like!

Gode spader fra Fiskars

Jeg liker også Fiskars staudespade. Den har et langt smalt blad, og er dermed ekstra kjekk for å få lirket ut planter fra tette bed. Og så må jeg si jeg liker denne spaden litt ekstra godt fordi den er laget her i Oslo. Ja, det visste du kanskje ikke? All Fiskarsredskap med treskaft og rødlakket metall (kalles Classic serien) lages på gamle Christiania spigerverk i Nydalen. Jeg har vært på fabrikken og det er SÅ kult at Fiskars viderefører den gamle historien og fortsetter å lage redskapen her 😀

Greip og staudespade i Fiskars classic serien
Ny staudespade og arvet greip. Redskap som går i arv er fint! (Dette og aller første foto: Heidi Holter-Hovind)

 

– Hva er dine favorittredskaper nå på høsten??

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her