Sibirlønn, fin liten lønn med fantastiske høstfarger

Sibirlønn er et nytt bekjentskap for meg. Vi møttes på Ahus i dag, der står det en hel liten koloni og pryder opp ved hovedinngangen. (I det minste antar jeg at dette er sibirlønn, mer om det lengre ned).

Fakta om sibirlønn:

 • Botanisk navn: Acer tataricum ssp. ginnala
 • Herdighet: H5/ H6 (avhenger nok på kultivar)
 • Høyde, 3-5 meter (avhenger nok på kultivar)
 • Flergrenet busk
 • Grønne blader på sommer, som så blir flammende orange og røde på høst
 • Dekorative lønnefrø, som først er røde og så blir brune. Henger på utover vinter
 • Forlanger godt drenert jord. Trives best i sol og god og lett jord.
 • Har små hvite blomster på vår/forsommer. Ikke direkte spennende, men søte, og populære for pollinatorer

Fint anlegg med sittebenker og bord innimellom og utimellom tregruppene.

Og som dere kan se; ett flott fargespill i bladene

Relativt små blader som er lange og spisse. Frøkapsene er nå brune, men på sommeren er de dekorativt røde.

Disse buskene var så opptatt av å synge med solen at de ikke ville si hva de het, så jeg spurte i den eminente facebook-gruppen Prydbusker og trær. (Er du litt over gjennomsnittet interessert i busker og trær så synes jeg du skal melde deg inn. Jeg lærer mye av å følge med der). Takk til Emil som kom med navneforslaget! Basert på utseende, herdighet, «vanlighet» og det faktum at flere har sagt seg enige så mener jeg det er sannsynlig at dette altså er sibirlønn. Men helt sikker kan jeg ikke være, og er du uenig så håper jeg du sier det!

– Har du sibirlønn? Lyst til å dele erfaring? Bruk kommentarfelt! Jeg tror sibirlønn burde bli mer kjent og brukt, og da er det flott å høre fra dere som har den selv 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Så flott bilder. Tror helt sikkert det er Sibirlønn, ja. Det hoppet en Sibirlønn opp i vogna mi på hagesenteret her om dagen – jeg falt helt for fargen. Hjemme i Hagen fikk jeg spadd opp en sliten, arvet thuja, og byttet ut med lønnen, og det ga umiddelbar effekt!
  Høst i hagen er også gøy!

 2. Har hatt sibirlønn i hagen i 10 år nå. Den er nå mellom 4 og 5 meter. Frøene er populær mat for fuglene gjennom vinteren, særdeles populær hos dompappen. Sett av god plass rundt når du planter, den vi etter hvert ta stooor plass.

 3. Jeg mener det er en Sibirlønn vi har utenfor kjøkkenvinduet vårt. I alle fall mener botanisk forening på Facebook det. Vi har fuglematere i treet, og det kommer mange fugler dit. Dompapene elsker frøene på dette treet, så de er på plass hver dag i lange perioder på vinteren for å nyte godsakene.

 4. Vakkert tre med nydelige høstfarger.
  Noen som har erfaring med verdighet her? Ser at H5/ H6 ligger inne, men hva med å plante denne i høyere liggende strøk

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her