Årets siste georginegleder :)

Georginer er virkelig dronningen av høsthagen og disse ble fotografert hos foreldrene mine for en par uker siden. Nå er mors gravet opp, og i ferd med å gjøres i stand for vinterlagring. Jeg har skrevet langt og godt om å overvintre georginer (dahlia) her, sånn om du har noen av disse hageskattene og ønsker å ta vare på de 🙂

Bildene viser altså mors 30 meter lange georginebed. De fordrives i potter i ett drivhus på våren, og plantes først ut når de har fått god størrelse. Dette hjelper georginene å komme raskere i blomst, og det hjelper plantene å takle brunsnegler da det kritiske stadiet for plantene er akkurat når unge skudd kommer opp av bakken, og det er enklere å konkrollere brunsnegleinvasjonen når de er i drivhuset.

Om man skal fordrive eller ei avhenger av klima, snegler og egne preferanser. Når jeg hadde georginer plantet jeg de direkte ut i bedene og fikk meget godt resultat av det, men jeg hadde ikke snegler, og hadde null problem med at mine georginer startet blomstringen litt senere enn mors.

Bedet ligger langs med ett av uthusene like ved innkjørselelen og sprer mye glede både for de som bor på gården, besøker dem og ikke minst alle naboer som passerer forbi.

Nå er sesongen omme og georgineknollene er satt til vintersøvn, og til påsken starter eventyret på nytt, jeg gleder meg til neste georginesommer 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

 1. Hei! Jeg måtte berge inn georgine-blomstrene før høststormen tok dem. Det er sikkert snart en måned siden. Blomstrene er for lengst tørket ut, men enda står det en stilk i vann som får nye bladskudd. Er det noen vits i å behandle den som en stikling? Skal den i tilfelle ha det mørkt og kaldt i vinter?

  • Hei Sonja. I utgangspunktet så kan du godt ta en stikling av georginer, men jeg tror det vil være litt krevende å få den til å overleve vinteren. Isåfall trenger den lys og varme frem til den har laget godt rotnett.

   Men det er da bare gøy å prøve!
   Plant den i godt drenert jord, sett potten i en lysrik vinduskarm (men gjerne ikke stekende sydvendt sol, isåfall kan det være lurt å ha matpapir fremfor til den har etablert seg i potten). La den stå i vinduet over vinteren. Rommet den står i bør holde minst 12-15 grader tenker jeg.

   Lykke til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her