På hagetur: Botaniska trädgården i Göteborg!

Denne langhelgen var jeg på pressetur til Vest-Sverige for å se på hager. Og hjelpes så glad jeg er for at Visit Sweden tok kontakt og spurte om jeg ville på tur, for ikke ante jeg at det var så mye fine hager tre timers kjøring fra Oslo!

Trepeon, Rokii-hybrid.

Akkurat Botanisk hage i Gøteborg er vel kjent for mange, men det er masse mer spennende, og de er samlet i Trädgårdsresan, Jeg skal dele fra de ulike stedene fremover, vil du se mer før det så heng med oss på InstagramStory (@moseplassen).

Men ja, i går var vi i Botanisk hage i Gøteborg, og for en dag! Vi fikk omvisning med informasjonsansvarlig Agneta, og solen jobbet på lag med et eksepsjonelt utvalg planter som er satt sammen både med omtanke på å fortelle deg om planten, og for å gjøre det vakkert og godt å være i.

Stor lykke å stå inni et blomstrende tre! (Rhododendron fortunei)

Jeg trivdes spesielt godt inne i mellom alle de store trærne, det er altså helt magisk å trille rundt når det skjer noe spennende på alle kanter, også over. Botanisk hage har virkelig jobbet godt med å anlegge spennende stier, som snirkler og gir deg mulighet til å oppleve planter tett på og på ulike måter.

Rhododendron fortunei

Akkurat nå var det mye rhododendron i blomst, de tar mye oppmerksomhet når de er i fem meters høyde, hehe. Men det var og mye annet lekkert, smått og stort 🙂

Som for eksempel denne skjønne lille saken, med navn Schizocodon soldanelloides. De var omtrent 15 cm høye, og riktig fine små nærsyntplanter for et steinbed. (Komplett navn kommer litt senere)

Schizocodon soldanelloides (ikke en soldanella!)

Humlene elsket forresten disse. Igrunnen er det mye humler mm i parken, det er jo delvis forventet fordi botanisk hage i stor grad har «naturlige» former av blomstene, ikke kultivarer som har mistet sin nektar og pollen, men også fordi de har jobbet bevisst over mange år med å lage en mangfoldsvennlig hage. Nå i år har de tema på pollinerende insekt, med blant annet en utstilling av insektsboliger du kan la deg inspirere av til å lage egne! Gode tips for denne infosiden fra botaniske hagens nettside.

og pst: rhododendron er fantastiske humleblomster! Masse god mat 😀

Her er noen kjappe glimt til, nå må jeg strekke meg ut på sofaen og slappe av etter en fantastisk langhelg! Etterhvert kommer det flere bloggposter, men i mens ligger det altså litt gull på Instagramstory (@moseplassen), se det!

Lommetørkletre
Frøstjerne, Thalictrum aquilegifolium ‘Album’
Japansk blodlønn, Acer palmatum ‘Atropurpureum’. Er vanligvis mye mye rødere, vi lurer på om fargene kommer av at den får lite lys. Lekkert var det iallefall!

Fint, eller hva?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her