Sommerblomster i Frognerparken!

Jeg var en tur innom Frognerparken i dag. Egentlig skulle jeg fange noen roser, (Frognerparken har enorme rosebed, og rosene er stort sett merket, så genial plass å bli kjent med roser). Men så snublet jeg over disse bedene, og innen jeg kom frem til rosene så hadde kamera gått tom for futt gitt.

Men jeg satser på at du synes dette bedet er inspirerende nok 😀

Blomsterbed med sommerblomster i Frognerparken
Georginer i Frognerparken
Georginer
Margeritt tipper jeg, og en glad humle!
blomsten Zinnia
Zinnia!
Øverst en måke, under det er jeg er 99% sikker på at Gustav Vigeland står, som skuer ut over busslastene som kommer inn hovedinngangen. (Ble fortstyrra så jeg glemte å se etter,, hehe)
Solsikker! Ja, klart det finnes andre farger enn gult! Geniale for å lage høyde i bed.
Husker ikke! Lærte i fjor, men har glemt, vil du fortelle meg?
løvmunnblomster
Løvmunn 🙂

Til sist en liten betraktning. Vi snakker ofte mye om hvilken planter som kan stå i sol og skygge, og det kan jo virke som om noen blomster BARE kan stå i sol og andre BARE i skygge. Det er jo ikke slik det er! Ofte kan en plante som selges som en sol-elsker bli fine i skyggen, de blir bare ikke like fine som i sol. I sol får planten gjerne flere blomster enn i skygge, men det betyr jo ikke at det ikke blir fint i skyggen!

Jeg skal ta meg en tur tilbake til parken og gjøre en bedre sammenligning av disse to bedene som ligger på hver sin side av inngangspartiet. Unik mulighet til å sammenligne og se hvilken blomster som skinner og hvilken som furter når solen dempes 🙂

Bed i full sol
Identisk bed med mye skygge
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Kan det være en Lantana? Jeg oppdaget den i år. Morsom blomst som skifter farge etterhvert. Da jeg kjøpte den for noen uker siden var blomstene fersken-gule. Nå har de blitt mørkere, men er minst like fine.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her