Tips for å lage koselig uteplass:

Jeg har brukt de fine påskedagene på å freshe opp på balkongen, og håper det kan inspirere litt. Her er det meste som i vinter, og så har jeg lagt ut putene i sofagruppa, og planter ranunkler, stemor og tusenfryd. Og satt ut en vase med gren med gullbusk som jeg fikk av svigerinnen min og drev frem til blomst inne. Instant vår!

Bonus. Se så mye fint rot jeg har i bakgrunnen! 😀

Har du også lyst til å lage deg en lun og koselig sitteplass ute? Nedenfor deler jeg gode tips om hva DU kan gjøre for å gjøre mest mulig ut av det arealet du har, med innredning og planter.

Tusenfryd

Plassering!

Dette er viktig! Ignorer hvor du vanligvis har uteplass og sjekk opp hvor i hagen det nå er lunest og varmest! Det er DER du skal lage sittekroken din nå for tidlig vår.

Blomster og grønt

Har du bare sporadiske frostnetter? Da er tiden inne for plante noen krukker. Jeg har en liste over 23 planter som tåler frost her. Om du ikke kan gå i butikk så be noen handle for deg, eller ring butikken og spør om de leverer. Og om butikker er stengt der du bor så ring og spør om de har laget alternativ løsning, det har faktisk svært mange!

Corona slår meget dramatisk ut for både blomsterprodusenter og blomstterbutikker, så du gleder både deg selv og en arbeidsplass med å handle litt vårblomster! Jeg anbefaler alltid alle å handle norsk om de kan, og nå på våren er det ekstra smart da du får planter som allerede er mer tilvent utelivet enn de importerte er.

Krokus

Du kan også ta en titt i hagen om det er noen løk i et bed du aldri ser som du kan spa opp og flytte over i en krukke. Smart og budgettvennlig.

Klipp noen grener av trær og busker og sett i vann og driv frem inne, så kan du om noen dager når det har fått blader sette de ut igjen! Jeg har iallefall god erfaring med bjørk på denne måten. Instant vårgrønt! Pst, velg gjerne lange grener, da får du det grønne (eller gule…) opp i høyden.

Gullbusk (forsytia) tåler godt beskjæring nå! (Grenen er forresten bundet fast i gjerdet.)
Ranunkel. Og Jadda, jordsøl hører med 😀

Hvilken møbler?

https://www.moseplassen.no/2021/04/tips-for-a-lage-koselig-uteplass/Har du flere hagemøbler så velg de som kan postres med puter og tekstiler, det blir varmere. Har du hjemmekontor så sett gjerne frem et spisebord med stol til, om ikke anbefaler jeg virkelig en utesofa du kan krype opp i (jeg har jo hjemmekontor i sofa, men ikke alle er meg, hehe). Fyll på med puter og ullpledd og om du har så er skinnfell topp.

Dandering:

Forsøk å lage det trivelig rundt deg med å sette planter i ulike høyder. Jeg har ofte krukker på en kasse bak sofaen, slik at jeg får blomstene rett i øyehøyde.

Snøstjerne

Superrelevante artikler:

God påske!
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Du er jo en mester i å kreere hyggelige uteplasser. Alltid inspirasjon å få fra deg 🙂
    Mitt sommerblomstgartneri har så bra service, at de kjører varene hjem til kundene. Så jeg bestilte både stemor, løklanter, jord og gjødsel derfra.
    God påske videre!

  2. Så hyggelig at formen din er bedre. Hyggelig å følge deg. Jeg er en skikkelig krukke elsker. I år skal jeg få tak i noen høye krukker med bøk. Gleder meg til å følge deg videre.

  3. Du har det bare så koselig 🙂 Og jeg elsker alle krukkene du har med planter. Gleder emg til fler bilder etterhvert utover. Dårlig med koseplass på stueterrassen enda. Vi må kjøpe nye møbler og det er vaskelig å finne noe som er godt å sitte i ( for ryggen min) og ikke har for mange puter og koster flesk:-) Nå får en jo ikke prøvesittet så håper butikkene og grtneriene åpner snart igjen 🙂 I mellom tiden koser jeg meg emd påskeliljene jeg har kjøpt og stemorene som må pottes om, så det blri noe blomstrende på terrassen enn så lenge .

  4. Magnoliagrener inne. Har fått noen Magnoliagrener som jeg lurer.på hvordan jeg skal kutte. (I mangel av kunnskap har jeg skråklippet med en liten hagesaks.
    Hva er riktig å gjøre)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her