Planterommet

planterom2Huset vårt har noen morsomheter. Dette er unektelig en av de 😀
I andre etg inne på det minste soverommet dukker denne døren opp. Døren er i størrelse passende for nokså små barn, og de som bodde her før hadde rommet på innsiden som lekestue for barna sine. Om du ser godt etter ser du bla paradis på gulvet. Vi derimot skal ha det til planterom.
Plaaaanterom, må kjenne litt på det ordet. For dette er virkelig noe stort for meg. Tenkt, et helt eget rom, som kan tilpasses de behov plantene har. Mange har denne typen rom i kjelleren, men ettersom vi ikke har kjeller så er ikke det aktuelt for oss. Dette rommet derimot blir supert som planterom, den lave takhøyden gjør at det ikke er så godt egnet til å tjene som vanlig rom, men som planterom så er dette mindre vesentlig. At dette rommet (eller taket om du vil) er dårligere isolert enn resten av huset blir plutselig en fordel, da planterom har lett for å bli for varme.
Rommet har en grunnflate på 430×530 cm, og som dere ser så går mye av rommet bort til skråtak. Men her er det plass til alt jeg måtte lyste, i første om gang vil det si to undervanningsbord på 200×80 cm og et arbeidsbord. Samt en lenestol, et pledd og et lite bord litt unna jorda til laptoppen. Og ekstra lys, en gradestokk, en vifte og en varmeovn. Det meste av dette har vi jo allerede 😀
Om ikke alle frøplantene mine kommer til å føle seg priviligert over slik et hyggelig lekerom så veit ikke jeg 😀
planterom3planterom1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

 1. Gratulerer med spirekammer!
  Gro-dagen vart populær for mange år sidan, da er vel gro-rommet ein minst like god idé…

  Elles er her vinter i nordvest!
  I går og i dag, iallfall.
  Meir kan vi ikkje vente! Aldri kjedeleg med vestlandsvêr!

  Kirsten/svigermor

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her